Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragan Čović

'Oluja je bila važna za BiH gdje se Hrvati još bore za svoja prava'

Dragan Čović
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
05.08.2019.
u 18:09

Vojno-redarstvena akcija 'Oluja' nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini. Dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas, kaže Čović

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je u čestitki koju je ponedjeljak uputio državnom vrhu Hrvatske povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja kako je oslobodilačka operacija Oluja vila iznimno važna za BiH te je upozorio kako se tamošnji Hrvati još uvijek bore za ostvarenje svojih prava.

 "Vojno-redarstvena akcija 'Oluja' nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini. Dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas", napisao je Čović u čestitki.

Po Čovićevim riječima bosankohercegovački Hrvati se još uvijek bore na posve drukčiji način  za ostvarenje svojih kulturnih i političkih prava.

"To osjetimo posebno mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, kojima se spočitavaju identitet, kultura i nacija, te brane izražaji svega onoga što jedan povjesni narod čini", upozorio je Čović.

Posebno je istaknuo ulogu hrvatskih branitelja navodeći kako zahvaljujući njihovoj žrtvi danas Hrvati podignute glave i s ponosom mogu govoriti kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, neovisnost i samostalnost.

"Prevelika žrtva koju su podnijeli svi sudionici i stradalnici za slobodnu i samostalnu Hrvatsku zadužuje nas, uz beskrajnu zahvalnost, da sve buduće naraštaje učimo o snazi hrvatskoga čovjeka koja se posebno ogledala u onim teškim vremenima za cjelokupan hrvatski narod", stoji u čestitki predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića upućene predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, premijeru  Andreju Plenkoviću i predsjednicu Sabora Gordanu Jandrokoviću.

 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
19:42 05.08.2019.

A vidimo ti se rastrga u toj borbi....bolje ti je suti.....

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
19:09 05.08.2019.

Čoviću, dokle god Hrvati u BiH nemaju svoj entitet, nisi vjerodostojan.

RI
rimac444
21:58 05.08.2019.

Samo sloga Hrvata diljem svijeta i Hrvatske može spasiti hrvatski narod kao što je sloga Hrvata iz Hrvatske i BiH-a u domovinskm ratu spasila Hrvate od srpske i muslimanske agresije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije