Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Kninu

`Oluja je besprijekorno čista, oslobodilačka operacija HV-a`

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Kninu
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/7
05.08.2019.
u 07:05

"Oluju moramo objasniti onako kako je ona bila, besprijekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije hrvastkog teritorija", rekla je.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je na Kninskoj tvrđavi istaknula kako je Oluja bila besprijekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije.

Hrvatska predsjednica je to izjavila na Kninskoj tvrđavi u nedjelju navečer, u nazočnosti državnog vrha, gdje je priređeno primanje za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata.

"Oluju moramo objasniti onako kako je ona bila, besprijekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije hrvastkog teritorija", rekla je.

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Dodala je i kako je hrvatska diplomacija u Oluji odigrala svoju ulogu te podsjetiola kako se moglo učiniti i puno više.

Prisjetivši se razgovora s vojnicima tijekom posjete Afganistanu poručila je kako se domovina brani dok su neprijatelj i opasnosti daleko. Da je Hrvatska u vrijeme agresije bila članicom NATO saveza, ne bi se dogodio ni Vukovar, ni rat, rekla je dodavši kako se danas Hrvatska brani i u Afganistanu jer ako ta daleka zemlja padne, možemo očekivati sedam milijuna ljudi koji će krenuti prema Europi.

Govoreći o obrani Hrvatske u Domovinskom ratu istaknula je kako ju je grizla savjest. "Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvaćala sam da nije stvar samo u metcima i u suočavanju s onima koji su ispred vas", istaknula je i naglasila kako je bila svjesna da ima dužnost u Ministrarstvu vanjskih poslova.

 Između ostaloga, naglasila je i to da se, kada je radila kao pomoćnica glavnoga tajnika NATO, trudila i radila na tome da se Oluja objasni kao zakonita vojna akcija.

Istaknula je posebno zahvalnost bivšem ministru obrane SAD-a generalu Mattisu, koji je, navela je, rekao da je Oluja "besprijekorno izvedena hrvatska vojna operacija koja je ušla u udžbenike vojne povijesti.

Izrazila je žaljenje za svakom žrtvom. "Sami smo se obranili i u međuvremenu stvorili vojnu silu te osjećaj zajedništva", poručila je predsjednica.

Komentara 13

BU
Budak
08:28 05.08.2019.

Dobro jutro, Domovino! Danas od Iloka do Dubrovnika slavimo slobodu od srpske agresije koja je gušila Hrvatski narod skoro stoljeće. U tom razdoblju su sa svim sredstvima pokušali ugasiti Hrvatsko ime ali zvijeri nisu uspjeli. Sve što je im se dogodilo bio je rezultat njihovi nastojanja i više nego zasluženo. Danas nam je još teži zadatak. Domovinu treba osloboditi od domaći Juda koji su još gori od Srba i koji nam ne daju naprijed. S togs bitka za našu slobodu još nije gotovo. Budimo spremni. Živjela Hrvatska!

BL
bluesclues
08:27 05.08.2019.

skupili se dezerteri da proslave veliku vojnu operaciju - jos samo fale skoro i milanovic....

MO
moškov
08:11 05.08.2019.

Oluja je zavrsni odgovor na velikosrpsku i cetnicku agresiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije