Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doživotni zatvor

Okrutnom ubojici zaručnice doživotna zatvorska kazna

zatvor
PIXSELL
21.09.2011.
u 13:43

Sedam tjedana skrivao je tijelo u garaži, a obitelji je slao poruke preuzimajući identitet svoje pokojne zaručnice kako bi ih uvjerio da je još živa.

Andrew Lindo (29) ostatak svog života provest će iza rešetaka. Doživotna mu je kazna određena zbog okrutnog, hladnokrvnog i proračunatog ubojstva zaručnice Marije Stewart lani u prosincu.

M. Stewart umrla je u njihovu domu u gradu Holmfirthu u južnom Yorkshireu nakon što ju je zaručnik zadavio, pretukao i izbo, a zatim njezino tijelo skrio u putni kovčeg, piše BBC.

Lindo nije pokazao kajanje za svoj težak zločin što je sucu olakšalo izricanje presude. Apelirao je na one koji će razmatrati buduće zahtjeve za smanjenje kazne da se u obzir uzmu teške okolnosti počinjenja djela.

Tijekom suđenja na površinu su, naime,  izašle sve gadosti koje je Lindo učinio nakon mučkog ubojstva.

Svega nekoliko sati nakon zločina krvolok je uzeo dvoje djece koje je ostavio bez majke i otišao po svoju novu ljubavnicu Angelu Rylance. Doveo ju je u kuću gdje je žena, ništa ne sluteći, provela noć dok je u garaži ostalo skriveno unakaženo tijelo M. Stewart.

Iako je motiv ostao nepoznat, pretpostavlja se da je Lindova zaručnica platila životom jer je Lindo vodio dvostruki život i to ga je počelo gušiti.

O okrutnosti njegova čina svjedoči i otkriće da je čak sedam tjedana uspijevao sakriti što je učinio. Obitelj i prijatelje svoje zaručnice zavarao je predstavljajući se kao ona na njezinu profilu na Facebooku te je s njezina telefona slao poruke u kojima je napisao, opet preuzimajući identitet svoje pokojne zaručnice, da je otišla i ostavila ga.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar babas
babas
18:03 21.09.2011.

Pa to je zločin iz strasti,u Hrvatskoj bi za to odgulio godinu,dvije. Koliko je dobila ona Magašica za nož u leđa,a koliko odrobijala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije