Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škot želi zaraditi na rijetkom trofeju

Okrutni sport: Lovac želi ubiti bijelog srndaća

08.03.2009.
u 17:28

Kad je na škotskoj ravnici ugledao bijelog srndaća, lovac Kevin Stuart zaključio je da bi mogao dobro zaraditi na tom iznimno rijetkom primjerku divljači, pa sad prima ponude zainteresiranih lovaca “kolekcionara” po formuli – tko da više. Priča o “ucijenjenoj glavi” bijelog srndaća, kojeg su nazvali Pearl, razjarila je ljubitelje životinja u Britaniji, piše Sunday Times. Zgroženi Stuartovom namjerom, odmah su krenuli u žestoku kampanju za spas jedinstvene životinje.

Stručnjaci kažu da nije riječ o albinu, nego o bijelom srndaću koji se u prirodi sreće toliko rijetko da se susreti s njima od kraja 2. svjetskog rata do pojave Pearla u Britaniji mogu nabrojiti na prste. No, Stuart koji ima koncesiju na lovište površine tri tisuće hektara u Dumfriesu i Gallowayu, gdje je viđen Pearl, vjeruje da bi neki kolekcionar bio spreman izdvojiti i šest tisuća funta za pravo da ustrijeli bijelog srndaća, što je četiri puta više od uobičajene cijene.

Pearlu preostaje još malo vremena za spas jer se sezona lova na tom području otvara za tri tjedna.

Zainteresiranih lovaca na njegovu glavu ima u cijeloj Britaniji, a jedan specijalizirani časopis za lovce već planira objaviti “dnevnik lova na bijelog srndaća”. S druge strane, ljubitelji životinja su zgroženi. – Gadi nam se pomisao da se ustrijeli tako rijetka i lijepa životinja, kaže L. Robertson iz Lige protiv okrutnih sportova.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije