Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARNI VIKEND

Oko sto tisuća ljudi u splitskim lukama, pojačan promet na autocestama

Foto: Screenshot/HAK
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.08.2020.
u 13:40

Ovo je udarni vikend, a kada uspoređujemo današnji promet u luci s onim u istom razdoblju prošle godine možemo reći da smo na 70 posto što je izvrsno, rekla je za Hinu Ivulić

Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.

Od Jelene Ivulić iz Jadrolinije se doznaje kako će kroz njihovu luku tijekom tri dana vikenda proći 70 tisuća putnika i 16 tisuća vozila. Kolika je velika potražnja za odlascima na otoke govore jučerašnje i današnje po dvije izvanredne linije za Supetar.

"Ovo je udarni vikend, a kada uspoređujemo današnji promet u luci s onim u istom razdoblju prošle godine možemo reći da smo na 70 posto što je izvrsno", rekla je za Hinu Ivulić.

Mate Melvan pak tvrdi kako će u zračnoj luci danas i sutra biti ukupno 160 slijetanja i polijetanja, te 30 tisuća putnika.

"Najveći promet smo zabilježili u srpnju sa 171.815 putnika. Ukupno imamo 60 destinacija iz 21 države, no i manji broj putnika zbog pandemije koronavirusa", rekao je Melvan.

- Pojačan je promet na važnijim cestama: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 GP Rupa-čvor Diračje, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu te na graničnim prijelazima.

Uz povremene zastoje vozi se na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja - javlja HAK.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije