Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTUPAK NABAVE

Zagrebački holding oglasio se oko nabavke automobila: 'Odabrat će se najpovoljnija ponuda'

Ilustracija Zagrebački holding
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
07.08.2020.
u 17:37

Moguće je da pojedina vozila i navedena u okvirnom sporazumu ne budu ugovorena jer se radi o neobvezujućem okvirnom sporazumu, navodi se u priopćenju.

Nakon objave da se nabavlja 312 luksuznih automobila u vrijednosti 16,6 milijuna kuna plus PDV, oglasili su se iz Zagrebačkog holdinga. Naime, sedam zagrebačkih javnih tvrtki namjerava sklopiti okvirni sporazum za najam vozila, među kojima se nalaze i luksuzni osobni automobili.

Iz Zagrebačkog holdinga navode kako je u tijeku postupak prethodnog savjetovanja kojeg provodi Središnje tijelo. 

Njihovo priopćenje navodimo u cijelosti: 

'Zagrebački holding d.o.o. i ovisna društva, putem Ureda za javnu nabavu Grada Zagreba provode otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine s tri gospodarska subjekta koji ne obvezuje na sklapanje ugovora za 266 vozila procijenjene vrijednosti 16.681.00,00 kn.

Cijenu vozila po danu upravo će odrediti postupak nadmetanja koji tek treba uslijediti, a u kojem će se odabrati ekonomski najpovoljnija ponuda.

Novi postupak nabave je pokrenut iz razloga što je prethodni Okvirni sporazum za najam osobnih vozila Grupa 1. vozila na dizelsko ili benzinsko gorivo br. NOS–37-A/17 je istekao u 2019. godini. Predviđeni broj dana najma po vozilu je 730.

Zagrebački holding i ovisna društva nemaju vozni park sa vlastitim vozilima, već su prethodnih godina koristili vozila putem leasinga no zbog smanjenja troškova od 2017. godine uzimaju u najam vozila po danu za obavljanje poslovnih procesa u trgovačkim društvima.

Vozila nisu specificirana za pojedina trgovačka društva već će se koristi po ovisno o stvarnim potrebama pojedinih društava. Budući se radi o postupku sklapanja okvirnog sporazuma koji nije obvezujući Naručitelj je u istom naveo različite vrste i klase vozila: vozila niže klase, donje srednje klase, kombi vozila, dostavna vozila, vozila više srednje klase.

Na temelju sklopljenog okvirnog sporazuma provoditi će se postupak sklapanja ugovora po okvirnom sporazumu te će se tek tada biti poznata marka i tip vozila, količina, broj dana najma i za koje se trgovačko društvo se vozila odnose. Moguće je da pojedina vozila i navedena u okvirnom sporazumu ne budu ugovorena jer se radi o neobvezujućem okvirnom sporazumu, navodi se u priopćenju. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
18:00 07.08.2020.

Kako se ono kaže u Hrvatskoj najbolji auto je službeni auto.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
17:59 07.08.2020.

Moraju se uhljebi u nečemu voziti, pa neće valjda koristiti vlastite aute.

Avatar rubinet
rubinet
19:04 07.08.2020.

"Odabrat će se najpovoljnija ponuda"...između automobila, romobila, bicikala,besplatne godišnje ZETove karte i volovskih zaprega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije