Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ ŠTETA

Ogromna pijavica se pojavila kod Dubrovnika: 'Trajala je desetak minuta!'

Facebook screenshot
21.01.2021.
u 12:10

Ovakvi prizori su najčešću u jesenskim mjesecima, no očito su atmosferski uvjeti bilo povoljni za nastanak ove fascinantne meteo pojave

Nakon snježnih pahulja koje su padale ponegdje za vikend, Dubrovčani su dočekali kraj hladnog razdoblja uz ogromnu pijavicu koja se pojavila, no koja nije došla do kopna.

– Bila je ogromna. Trajala je desetak minuta. Ovakvi prizori su najčešću u jesenskim mjesecima, no očito su atmosferski uvjeti bilo povoljni za nastanak ove fascinantne meteo pojave, kazali su lovci na oluje koji su uspjeli i snimiti prizor.

Pogledati!

Objavljuje CrometeoČetvrtak, 21. siječnja 2021.

Naime, toplina mora, koja na dubrovačkom području u ovo vrijeme doseže i 16 Celzijevih stupnjeva, utjecala je na nadolazeću nestabilnu zračnu masu i samim time stvorila ovaj fenomen, prenosi Dalmacija Danas.

Današnja pijavica u Dubrovniku Foto: Barbara Gate

Objavljuje CrometeoSrijeda, 20. siječnja 2021.

Iako izgledom opasna, pijavica nije stigla do kopna, a ni samim time nije bilo nikakve štete za Dubrovčane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije