Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadarski gradonačelnik te makarski ogranak najavili potporu M. Bandiću

Ogranci HDZ-a za Bandića, središnjica stranke šokirana

jadranka kosor
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/2
Autori: Nikola Sever Šeni, Stela Filipi/VLM, Iva Puljić-Šego
29.12.2009.
u 23:49

Neslužbeno se pak doznaje da nitko nije tražio sankcije za Vrančića ili bilo koga tko je dao podršku Bandiću. Traži se samo provođenje odluka čelništva.

Iako je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor još u izbornoj noći jasno rekla da stranka kojoj je na čelu u drugom krugu predsjedničkih izbora neće podržati ni esdepeovca Ivu Josipovića ni nezavisnog Milana Bandića, neki su stranački ogranci, na svoju ruku, počeli lobirati za – Milana Bandića.

Vrančić se ne boji
Tako je HDZ-ov zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić najavio da će u drugom krugu svoj glas dati Milanu Bandiću. Iako je takav stav izazvao negodovanje okoline, kao i nagađanja o raskolu u HDZ-u, Zvonimir Vrančić kazao je da je to njegov osobni stav i da iz vrha stranke ne očekuje nikakve sankcije.

– Kako u drugi krug ne ulazi moj kandidat Andrija Hebrang, ja ću se sada opredijeliti za Milana Bandića jer je on bolje rješenje od Ive Josipovića koji je po mom mišljenju previše udaljen od politike desnog centra – kazao je Vrančić.

– Premijerka Kosor zatražila je da se sazove sjednica Gradskog odbora zadarskog HDZ-a i da se raspravi to što je gradonačelnik Vrančić dao podršku predsjedničkom kandidatu Bandiću. Predsjednica GO-a Ana Lovrin sutra navečer sazvat će GO, ali ne znam kakvi će biti zaključci – rekao je danas Božidar Kalmeta, najutjecajniji zadarski hadezeovac.

Kakve bi uopće sankcije mogle biti za neposlušnog Vrančića, nije sinoć znao reći. I nakon reakcije iz Zagreba, Vrančić je uvjeren da nije učinio ništa loše, iznenađen je pritiscima nakon sporne izjave, a sankcija se ne boji.

Odnos prema braniteljima
I makarski HDZ oglušio se na uputu iz središnjice. Predsjednik tamošnjeg ogranka Marko Ožić-Bebek svojim se članovima obratio priopćenjem punim hvale za Milana Bandića, njegove poglede na budućnost Hrvatske, njegov odnos prema braniteljima te demokršćanski svjetonazor. Zbog svega toga, zaključuje Ožić-Bebek, Bandić “zavređuje potporu Makarske i Podbiokovlja te cijele domovinske i iseljene Hrvatske”.

Stranački ljudi, zaključio je Kalmeta, trebaju provoditi politiku stranke. U vrhu HDZ-a neslužbeno se pak doznaje da nitko nije tražio sankcije za Vrančića ili bilo koga tko je dao podršku Bandiću. Od njih se samo traži striktno provođenje odluka čelništva stranačke središnjice.

Ključne riječi

Komentara 220

ZL
zlatka
07:39 30.12.2009.

Evo što je službeno dala o sebi: Rođena 1. srpnja 1953. u Pakracu. Sin Lovro. OBRAZOVANJE Diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu U Lipiku završila osnovnu školu, u Pakracu gimnaziju POLITIČKA KARIJERA 2003. - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji,elji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 2002. - Izabrana za zamjenicu predsjednika HDZ-a na VII. Općem saboru HDZ-a 1995. - 1997. Izabrana za potpredsjednicu HDZ-a 1998. - 2002. Predsjednica Zajednice žena HDZ-a \"Katarina Zrinski\" 1995. - 2000. Zastupnica i potpredsjednica Hrvatskog sabora 2000. - Izabrana za zastupnicu u V. izbornoj jedinici. PROFESIONALNA KARIJERA 1991.-1995. - Kao novinarka Hrvatskoga radija vodila emisije za prognanike, izbjeglice i stradalnike iz Domovinskog rata i pratila taj sektor za Informativni program Hrvatskoga radija od 1972. - Novinarka – dopisnica Večernjeg lista, Radio Zagreba PUBLIKACIJE, ČLANSTVA, NAGRADE - Nagrada \"Zlatno pero\" Hrvatskog novinarskog društva - Nagrada Europske zajednice za humanitarni rad - Nagrada Europski krug Hrvatskog europskog doma - Nagrada za životno djelo \"Ivan Šibl\" HRT - Počasno članstvo u Udruzi roditelja poginulih branitelja - Počasna dopredsjednica Udruge gluhoslijepih \"Dodir\" - Objavila četiri knjige (dvije s temom iz Domovinskog rata, dvije poezije) STRANI JEZICI engleski njemački – pasivno HOBI glazba, ples, čitanje A evo što nedostaje: Što je radila prije 1991godine? Kako joj glasi djevojačko prezime? Tko joj je bio stric? Otac joj je srbin, zato ne daje djevojačko prezime. A stric je poznati četnički vođa za drugog svjetskog rata u Pakracu. Članica je SK YU i na tome je do 1991 gradila karijeru, zato to fali u životopisu. 1991 je članica i veliki zagovornik pokreta za Jugoslaviju. Postavljam pitanje zašto u njezinom životu sve počinje sa krajem 1991? Kao da nije postojala prije toga!

DU
Deleted user
09:46 30.12.2009.

Ovo je pocetak kraja HDZ-a. Sanader ga je dotukao,a Kosor ce ga pokopati.

OJ
Ojhaa
00:35 30.12.2009.

kao što sam rekao, u hrvatskoj se sve raspada....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije