Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramotan čin na otoku Krku

Ogorčena profesorica: U Baškoj su mi u par dana dvaput izbušili gume zbog beogradskih tablica

gume
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
22.09.2021.
u 15:28

Danon je ispričala kako je već nakon prvog bušenja gume vulkanizer u Krku kojem je odnijela gumu na popravak konstatirao da je razvidno da je rupa napravljena nožem, a isto je postalo još neupitnije jer se nakon pet dana ponovila ista stvar

Ružan slučaj dogodio se u Baškoj na otoku Krku. Maji Danon, umirovljenoj sveučilišnoj profesorici koja je uspješnu međunarodnu karijeru izgradila u New Yorku i Beogradu, proteklih je dana, na zakupljenom cijelosezonskom parkirališnom mjestu u samom središtu Baške, netko u dva navrata nožem izbušio gumu njena automobila

Danon je ispričala kako je već nakon prvog bušenja gume vulkanizer u Krku kojem je odnijela gumu na popravak konstatirao da je razvidno da je rupa napravljena nožem, a isto je postalo još neupitnije jer se nakon pet dana ponovila ista stvar (na istoj gumi), ali na drugom mjestu, istaknula sugovornica za Novi list koja je o svemu što joj se ondje ovih dana počelo događati izvijestila i predstavnike upravitelja tog parkinga, komunalnog društva TD Baška, ali i policiju.

– I kod jednih i kod drugih osjetila sam iskreno razumijevanje i spremnost na pomoć, ali mi je jednako tako predstavljeno i da se bez konkretnih spoznaja o tome tko mi je to učinio baš i ne može mnogo toga učiniti. Nažalost, shvatila sam i to da se spomenuto parkiralište na kojem već deset godina parkiram svoj auto s beogradskom registracijom i isto parkirališno mjesto sezonski zakupljujem nemalim iznosom, uopće ne nadziru - kaže Danon, koja u Bašku dolazi i ondje povremeno boravi već punih šest desetljeća.

- Bašku oduvijek osjećam kao svoj drugi dom - dodala je. 

- Javila sam vam se ne sa željom da dižem tenzije, da bilo koga napadam ni da stvaram negativni publicitet prema mjestu koje volim i doživljavam svojim domom, već zbog osjećaja da bih šutnjom i skrivanjem onog što mi se sad događa na neki način postala sudionik ove ružne i opasne pojavnosti - zaključila je. 

Karla Jurešić, direktorica bašćanskog komunalnog društva koje upravlja tim prakingom komentirala je slučaj.

– Naravno da sam i sama užasnuta spoznajom da se takve stvari ovdje događaju, tim više što nikad ničem sličnom do sad nismo svjedočili - rekla je direktorica TD-a Baška uvjerena da se i sad moralo raditi o nekom »gostujućem bezumniku«. - Ne mogu ni ne želim vjerovati da bi netko domaći učinio nešto slično te se nadam da onaj tko je proteklih dana to činio, više nije ovdje - dodala je.

Video: Vrata od automobila trebali bi otvarati desnom, a ne lijevom rukom

Komentara 77

Avatar HerojUlice4
HerojUlice4
16:48 22.09.2021.

Meni su u Beogradu išćupali na službenom vozilu tablicu.... Ne sjećam se da je to bilo u njihovim medijima

Avatar Mali Berica
Mali Berica
17:02 22.09.2021.

Nikada neće biti mira na ovim prostorima dok god se Srbija nas ne ispriča za agresiju i zločine, dok ne kažu gdje su kosti naših nestalih, dok ne plate 100 miljardi eura ratne štete.

CA
car100
17:11 22.09.2021.

možda neki konobar iz Beograda kojeg je rušila na ispitima pa sad mora zbog nje konobariti ... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije