Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Povjerenstvu

Ured predsjednika: Milanović je u Albaniji boravio na poziv domaćina i nije pružao usluge savjetovanja

Zoran Milanović i Edi Rama
Foto: PIXSELL
1/4
25.08.2020.
u 15:23

Što se tiče troška smještaja, predsjednik Milanović boravio je u rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina te, kako navode, nije pružao usluge savjetovanja za predsjednika Vlade Republike Albanije.

Predsjednik Zoran Milanović prijavljen je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog putovanja u Albaniju gdje je išao na poziv predsjednika Vlade Republike Albanije Edija Rame. Naime, Milanović je u Albaniji boravio 12. i 13. kolovoza. 

Odgovor Ureda Predsjednika na zahtjev Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa uslijedio je vrlo brzo. Naime, iz Ureda navode da je putovanje predsjednika bilo u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti.

Navode i kako su troškovi podmireni iz Državnog proračuna, kao što je to slučaj i prilikom drugih putovanja.

Što se tiče troškava smještaja, predsjednik Milanović boravio je u rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina te, kako navode, nije pružao usluge savjetovanja za predsjednika Vlade Republike Albanije. 

 

Komentara 38

TA
Talleyard
16:06 25.08.2020.

Ovo je neosporni sukob interesa i dovoljno da vlada zatraži od sabora smjenu druga slučajnog

Avatar Cornelius
Cornelius
16:31 25.08.2020.

Jadan je taj koji treba savjet od slučajnog predsjednika.

Avatar film
film
15:56 25.08.2020.

Na dan kad je otputovao u Albaniju iz Ureda predsjednika medije su izvijestili da predsjednik Milanović privatno boravi u toj državi na osobni poziv predsjednika Vlade Albanije Edija Rame...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije