Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Berišić

Župnik koji je pisao vjernicima: Ništa ne tražim, a to najbolje zna sam Bog

Laudato TV
05.12.2020.
u 18:25

"Moja nakana nikako nije loša, ništa ne tražim, a to najbolje zna sam Bog, koji najbolje poznaje moju dušu i moji župljani, koji dobro znaju kakvo je moje srce", poručuje riječki župnik

Nakon što je pismo župnika Mate Berišića iz Rijeke vezano uz ovogodišnji blagoslov kuća odjeknulo u javnosti, oglasio se i sam župnik koji kaže da je krivo shvaćena poruka.

- Svjestan sam da je ova vijest "eksplodirala" u javnosti, ali, nažalost, u negativnom kontekstu i neizmjerno mi je žao zbog toga. Moja namjera nikako nije bila ikog povrijediti, niti sam ja ikome poručio da novac mora uplatiti već to vjernici mogu učiniti ako tu potrebu osjećaju i tako žele. Taj račun nije moj osobni, niti ti novci idu meni već njima pomažemo potrebitima kojima uvijek vrlo rado svi zajedno pomažemo. Moja namjera jest s puno osjećaja obratiti se svojim župljanima u ovim teškim okolnostima u kojima trenutno živimo, približiti im se u duhu vjere da sami u svojim obiteljima izmole molitvu i blagoslove svoje obitelji. Sve ostalo oko žiro računa i uplata novca čija je namjena pomagati potrebitima, jest njihova dobra volja na koju ih nitko ne prisiljava i žao mi što neki cijelu ovu priču izvlače iz konteksta. Moja nakana nikako nije loša, ništa ne tražim, a to najbolje zna sam Bog, koji najbolje poznaje moju dušu i moji župljani, koji dobro znaju kakvo je moje srce. Svih cijenim i volim i neka Bog sve blagoslovi - kazao je župnik za 24sata.

Podsjetimo, župnik Mato Berišić sa Škurinja u pismu župljanima pozvao je sve obitelji koje "potrebuju Caritasa" da se jave u župnom uredu kako bi dobile potrebnu pomoć, a na poleđini pisma župnik je vjernicima dostavio molitvu za blagoslov obitelji te ih pozvao da na blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca, sami blagoslove svoj stan i obitelj. Što se tiče novca kojeg vjernici prilikom blagoslova daruju Crkvi, župnik je napisao kako ga mogu uplatiti na žiro-račun ili ga donijeti u župu.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Arkandjel
Arkandjel
19:38 05.12.2020.

Ma velecasni kome se vi pravdate? Ovim komentatorima ovdje? Nista lose niste ucinili!

RO
romobil
20:08 05.12.2020.

Neodoljivi su ovi koji se pozivaju na poslovičnu božju šutnju kao jamstvo nečega...

FT
fra.tetka
20:09 05.12.2020.

Lakomcima nikad dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije