Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOVRGNULI

Oglasio se i Iran: Odbacuju da je došlo do incidenta u Hormuškom tjesnacu

HMS Montrose
Foto: US NAVY/REUTERS/PIXSELL
1/4
11.07.2019.
u 08:40

Prema američkim izvorima i medijskim izvješćima, pet iranskih brodova tražilo je da se tanker zaustavi u iranskim teritorijalnim vodama no nakon britanskog upozorenja su se povukli.

 Iranska revolucionarna garda opovrgnula je u četvrtak ujutro da je došlo do incidenta u Hormuškom tjesnacu s britanskim tankerom. 

"U posljednja 24 sata nismo imali nikakav incident sa stranim brodovima u Hormuškom tjesnacu pa također ni s britanskim", navela je Revolucionarna garda u svom priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Garde.

Po navodima glasnogovornika britanske vlade tri broda za koje se vjeruje da pripadaju Revolucionarnoj gardi približilo se britanskom tankeru nastojeći mu omesti prolaz no nakon upozorenja s britanskog ratnog broda koji je bio u pratnji brodovi su se povukli s mjesta događaja.

Prema američkim izvorima i medijskim izvješćima, pet iranskih brodova tražilo je da se tanker zaustavi u iranskim teritorijalnim vodama no nakon britanskog upozorenja su se povukli.

"HMS Montrose bila je prisiljena stati između iranskih brodova i britanskog tankera i izdati verbalna upozorenja iranskim brodovima, na što su se oni povukli", priopćio je glasnogovornik britanske vlade.

Britanski marinci prošlog su se tjedna ukrcali na iranski tanker Grace1 u vodama ispred Gibraltara i zaplijenili ga pod sumnjom da krši sankcije prevozeći sirijsku naftu.     

Komentara 5

TB
taras.buljba
09:16 11.07.2019.

Bogami samijasi lose vam se pise kako vidim vratice vas u srednji vijek ako pogrijsite.

DU
Deleted user
17:42 11.07.2019.

kako su ih iranci napali kad se po slikama vidi da ih nitko nije napao, dajte tim mornarima huawei mobitele da slike budu malo jasnije ja nigdje nevidim irance

ĐU
Đueo
09:55 11.07.2019.

Kakva glupost iz britanske kuhinje laži. Ajd pogledajte malo kartu tjesnaca. Iranci inače na obali nemaju ni topove,ni raketne sisteme,pa odustaju zbog pretnje zastarjelog britanskog čamca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije