Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U BEJRUTU

Operiran Hrvat ozlijeđen u eksploziji: 'Osjećam se bolje'

Bejrut
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
06.08.2020.
u 21:51

Ozlijeđeni pomorac zahvalio se liječnicima, bolničkom osoblju i počasnom konzulu u Bejrutu.

Hrvatski pomorac Branko Perošević koji se zadobio ozlijede ruke i noge u eksploziji u Bejrutu operiran je i dobrog zdravstvenog stanja, kao i ostalih 10 pomoraca s broda "City of Rome." Ozlijeđeni pomorac zahvalio se liječnicima, bolničkom osoblju i počasnom konzulu u Bejrutu.

- Sve je korektno i osjećam se bolje. Moja je operacija trajala četiri sata i protekla je dobro. Sada se osjećam bolje - govori hrvatski pomorac Branko Perošević za HRT. 

Ostali hrvatski pomorci također su dobro, rekli su iz agencije zadužene za njihov ukrcaj.

 

Urednik portal Morski.hr Jurica Gašpar kazao je da su hrvatski pomorci imali su jako sreće. Naime, u vrijeme eksplozije bili tek pola kilometra usidreni od kobnog skladišta.

- Zapravo, imali su jako puno sreće u cijeloj ovoj situaciji jer je cijela ta posada bila u nadgrađu broda što ih je spasilo. Jedini koji je ozlijeđen bio je kuhar kojeg su ozlijedila vrata. Vrata su prsnula doslovno u nekoliko komada i zbog toga su njegove ozlijede sanirane odmah zahvaljujući hladnim glavama naših pomoraca. Oni su zaustavili jedno sanitetsko vozilo koje je odvelo pomoraca u bolnicu, ističe Jurica Gašpar. 

Naime, transportni brod "City of Rome" specijaliziran je za prijevoz vozila i u bejrutsku luku uplovio je šest sati prije eksplozije. Brod koji je uskoro trebao biti prodan, pretrpio je znatna oštećenja i u tijeku je procjena štete.

Povratak hrvatskih pomoraca planiran za 11. kolovoza prolongiran je za 21. kolovoza zbog uvođenja dvodnevnog izvanrednog stanja u Bejrutu,

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije