Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uobičajeno je objaviti obavijest o smrti, a zagrebačka obitelj oglašava rođenje

Oglas dao tata, 30 godina poslije sin: Rodio se Živković

šimun-marija živković
J. Živković
25.09.2009.
u 23:36

Otac se oglasom radovao Jankovu i rođenju njegove sestre Ane. Janku je taj isječak iz novina darovala majka prije nego što se oženio. Inspirirao ga je sada, kad mu se rodio sin

“U našim se novinama, dragi čitatelji, dogodilo nešto nesvakidašnje. U oglasima objavljena je radosna vijest; rodilo se dijete. Rodila se Ana Živković”, tako je to u svom Embargu pisao Večernjakov novinar Boris Osim još 1974. godine. Oglasna služba i svi novinari priviknuti na činjenicu da primaju i naplaćuju informacije o smrti ostali su oglasom zabezeknuti.

“Zato se radujem djevojčici Ani, pozdravljam nju i njezine najbliže”, pisao je Osim tada u Embargu.

Svi su šuškali: Tko je taj
Pet godina nakon Anina rođenja opet se u Večernjem listu šuškalo o oglasu. Na svijet je stigao Janko Živković, Anin brat. I neka cijeli svijet zna da zagrebačka obitelj Živković raste. Tako i treba biti. I onda opet. Trideset godina poslije nitko s toliko oduševljenja čitateljima Večernjeg lista nije obznanio rođenje djeteta.

Do jučer! Naručeni oglas izazvao je iznenađenje u redakciji. Svi su šuškali o nekom mališanu. Ljudi, rođen je Šimun-Marija Živković!

Sin Janka Živkovića, onog istog dječaka o kojem su naši čitatelji čitali te 1979. godine i nećak Ane Živković koja je oglasom zaslužila redak u Embargu.

– Nakon devet mjeseci života pod srcem majke Danijele, dana 17. rujna rodio se naš voljeni i željno iščekivani Šimun-Marija Živković. Pozivamo sve rođake, prijatelje i znance da se raduju s nama – piše u oglasu.

Janko Živković nije mogao odoljeti da cijeloj zemlji ne objavi rođenje svog sina baš kao što je to učinio i njegov otac prije trideset godina. A onda, nakon objave u novinama, slijedili su pozivi. Zvali su prijatelji, znanci, susjedi, svi su obitelji čestitali na odličnoj ideji.

U naručju seke Rebeke
– Prije nego što sam se oženio, mama mi je dala sve moje dokumente među kojima je bio i taj isječak iz novina o mom rođenju. Kad mi se rodio sin, nisam ni trenutka razmišljao, nazvao sam i dao oglas – priča uzbuđeni otac Janko.

Šimun-Marija težak je 4960 grama i visok 57 centimetara. Ime Marija dječak će nositi kao krsno ime jer Janka, profesora povijesti, i njegovu suprugu, profesoricu hrvatskog jezika Danijelu Živković, vežu uz to ime posebne uspomene.

– Vjenčali smo se na dan kad se slavila Majka Božja Kraljica Svijeta. Moja supruga rođena je na Veliku Gospu. Marija kao krsno ime za nas znači da će Majka Božja uvijek biti uz njega, da će ga posebno paziti – u jednom dahu priča oduševljeni otac.

Iako su pozvali obitelj da se veseli s njima, još uvijek nisu odredili datum krštenja dječačića. Nije bitno jer obitelj Živković uživa u novom članu obitelji. Kažu, imaju osjećaj da je oduvijek s njima. Brata Šimuna-Mariju odlično je prihvatila i šestogodišnja Rebeka.

Iako je zaokupljena knjigama, jer krenula je u prvi razred, za brata uvijek ima vremena. Baš danas prvi ga je put držala u naručju, a za tjedan dana, dogovorila se s mamom i tatom, polagat će ispit tehnike presvlačenja pelena. Zna da će položiti s odličnim. A mališan koji je za pet sati stigao na svijet i ne sluti kakvu je lavinu izazvao. Možda će i on objaviti isti oglas, a oca Janka staviti u redak sretnog djeda.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
BabaGana
03:16 26.09.2009.

Odličan je ovaj hrvatski jezik! Pogledajmo dva \'Google\' oglasa ispod članka: # Gde ima posla? Nigde, bez ova 3 načina za uspešnu IT i dizajn karijeru IT-akademija.com/tri_nacina # Jeftine Avionske Karte Napravite Reservciju On Line Najbolje Cijene Karata SiromSvijeta www.JeftineKarte.com SRAMOTA!

Avatar billybull
billybull
01:38 26.09.2009.

cudni ovi srbi...daju sinu jedno musko i jedno zensko ime...fakat cudno...

DU
dudum
11:14 26.09.2009.

A gdje su ti google oglasi? ja imam subote u zagrebu i msan računala.. sve na \'rvackom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije