Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo kod Vojnića

Šapićeva sudbina: Je li se branio ili je napao mladiće?

Boško Šapić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/4
23.10.2015.
u 19:08

Obrana traži da se oslobodi, a tužitelji da dobije 40 godina

Na karlovačkom Županijskom sudu danas su državni odvjetnik Zdravko Car i odvjetnik Boška Šapića Ljubiša Drageljević održali završne riječi čime je završen postupak koji je trajao dvije godine i u kojem se pokušavalo rekonstruirati što se dogodilo u studenom 2013. ispred kafića Heart u Vojniću gdje je Boško Šapić nožem usmrtio Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića.

I dok je državni odvjetnik rekao da ostaje pri optužnici po kojoj za Šapića traži najvišu kaznu jer ga smatraju odgovornim za ubojstvo iz niskih pobuda. Naime, smatraju da je Alvina Horvatića, bivšeg dečka svoje djevojke Viktorije Jakuš Mejarec, ubio iz ljubomore, a da je Dejana Vučkovića ubio zbog nesretnih okolnosti. Odvjetništvo smatra da je postojala namjera Šapića da ih ubije jer se vozilom vratio na mjesto događaja i krenuo u sukob s mladićima. Po njima, svemu je prethodila ljubomora jer je vidio Viktoriju i Alvina netom prije u kafiću gdje ju je Alvin poljubio.

– Nevjerojatno je da Državno odvjetništvo ostaje kod optužbe koju su postavili na početku istrage u ovom slučaju, iako su od tada na vidjelo došli brojni novi dokazi, iskazi svjedoka, psihijatrijska vještačenja koja govore suprotno onome na čemu odvjetništvo i dalje inzistira. U svojoj dugogodišnjoj praksi nisam vidio da netko toliko selektivno analizira i proizvoljno interpretira dokaze te jasna psihijatrijska vještačenja koja nije tražilo državno odvjetništvo, već sudsko vijeće, kao u ovom slučaju. Psihijatrijska vještačenja nespornih stručnjaka smatram ključnim u ovom slučaju. Iako su psihijatri u dva nalaza jasno i nedvojbeno rekli kako Boško Šapić nije patološki ljubomorna osoba i da ga u postupcima toga dana nije vodila ljubomora, nevjerojatno je da odvjetništvo, unatoč tim činjenicama i dalje inzistira da ga se osudio za teško ubojstvo iz ljubomore. Naime, tražim da se Boška Šapića oslobodi po svim točkama optužnice jer se u datom trenutku ispred kafića Heart branio. On je prekoračio nužnu obranu jer se branio nožem, ali po novom kaznenom zakonu, ako se nužna obrana prekorači u situaciji jake prepasti, dakle kada je osoba prestrašena i boji se za vlastiti život, postoji mogućnost da se osobu oslobodi optužbi za ubojstvo i to se u našoj sudskoj praksi već događalo – kazao je Ljubiša Drageljević, odvjetnik Boška Šapića. Dodao je kako dokazi, rekonstrukcija događanja iz studenog u Vojniću, iskazi brojnih svjedoka, pa i nalaz psihijatrijskih vještaka, potvrđuju njegovu tezu.

Ubojstvo Dejana Vučkovića okarakterizirao je kao ubojstvo iz nehaja jer nitko nije vidio kako se i kada to dogodilo, niti se Boško sjeća tog trenutka.

– ­ I Viktorija Jakuš Mejarec, na čije se svjedočenje poziva i odvjetništvo, iako je svjedočila konfuzno, uvijek je jasno isticala jednu stvar, a to je da su ona i Boško bili u autu i htjeli otići, ali da je Alvin vukao Boška van iz automobila, a ona ga je s druge strane vukla da ostane u autu. Također, svjedočila je da je oko automobila u tom trenutku bilo puno osoba. Isto su govorili i drugi svjedoci koji su nepristrani, što dokazuje da Boško Šapić nije htio izazvati tučnjavu, već je uvučen u nju i branio se. U tom je trenutku bio prestrašen, u panici, a kasnije su mu djela vođena agresivno-destruktivnim ponašanjem kako bi obranio vlastiti život – dodao je Drageljević.

Dodao je kako suosjećaju s obiteljima ubijenih koje nikakva presuda ne može vratiti, ali je zamolio da se Šapiću sudi pravedno, na temelju dokaza.

– ­ Slažem se sa svime što je moj odvjetnik rekao. Strašno i iskreno mi je žao zbog svega što se dogodilo i iskreno se kajem svog svega. No, niti u jednom trenutku nisam imao namjeru lišiti života bilo koga – kazao je na kraju suđenja sam Boško Šapić koji čeka konačnu presudu sudskog vijeća kojemu je na čelu Ante Ujević.

>> Strah, panika, ljutnja i bijest u trenutku zločina

Komentara 19

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
19:48 23.10.2015.

Srbin, antifašista i Pupovčev aktivist je zaklao dvojicu Hrvata, dakle to nikako nije zločin iz mržnje, može biti samo zločin iz ljubavi.

ĆA
ćaćaća
19:48 23.10.2015.

hrvatskom vlada nacionalana manjina čiji je on pripadnik pa je jasno da će ga osloboditi...traži se samo dobar izgovor ..

Avatar ŠEFIKA
ŠEFIKA
19:56 23.10.2015.

Ma nije on zaklao niti ispikao to se oni sami.On je nevinašce treba ga zaposlit najmanje u ured za branitelje evo dokazao se .U Hrvatskoj svi koji ubiju kojeg Hrvata odmah dobio u posao u policijiministarstvu vladi pa bit ćeće valjda u mjesta i za njega i njemu slične.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije