Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ZAVADLAV

Odvjetnik Šerić: Filip definitivno pada u depresiju

Split: Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
04.10.2020.
u 20:59

Odvjetnik kaže da Zavadlav teško sve podnosi, pada u depresiju

Ne odustajem od toga, niti hoću sve do pravomoćnosti presude, da je Filip Zavadlav bio neubrojiv – izjavio nam je odvjetnik Branko Šerić, nakon što su vještaci, psihijatri Aleksandar Heid i Goran Arbanas te psiholog Romel Krajačić, svjedočeći na Županijskom sudu u Splitu, iznijeli mišljenje kako Zavadlav, kada je počinio trostruko ubojstvo nije bio neubrojiv, već bitno smanjeno ubrojiv.

– Usmeno izlaganje vještaka nije, po mojoj procjeni, odgovorilo na sva pitanja koja sam postavio. Oni su se ogradili da nisu čuli obranu Filipa Zavadlava, ali nakon psihijatara je psiholog rekao da je obavio više sati razgovora s Filipom i saznao činjenice njegova kazivanja o događajima. Međutim, kao da nisu komunicirali psiholog i psihijatri. Također, nisam zadovoljan ni odgovorima o akutnom psihičkom poremećaju. Oni su uporno govorili da je posttraumatski, a ja sam govorio o simptomima neposredno prije i u vrijeme učina. Dakle, svi simptomi o kojima literatura govori postojali su ne poslije nego i u vrijeme događaja – kaže Šerić, koji će vrlo vjerojatno tražiti dopunu ili novo vještačenje.

>> VIDEO Stanislav Zavadlav svjedoči na suđenju

Kaže kako je neizvjesno hoće li Filip Zavadlav iznositi svoju obranu.

– Nije to stvar moje odluke, nego procjene njegova stanja u odnosu na trenutačnu situaciju koja bude. Njegovo sadašnje stanje je dobro, može pratiti raspravu. Vještaci su donijeli zaključak ne o njegovoj smanjenoj ubrojivosti, kako je većina medija navela, već o bitno smanjenoj ubrojivosti. Velika je razlika između smanjene ubrojivosti i bitno smanjene ubrojivosti. Osim toga, ima latentnu psihološku insuficijenciju i ne znam što će se dogoditi u trenutku kada bude trebao iznositi obranu na kraju postupka – tvrdi Šerić.

Nastavak suđenja sazvan je 25. i 26. studenoga kada bi trebali završiti svi dokazni postupci. Pitali smo Šerića kako Zavadlav podnosi suđenje i zatvor.

– Pada u depresiju, definitivno – rekao nam je odvjetnik.

Komentara 2

SI
sisavac
08:34 05.10.2020.

horvatinčić nema s tim problema. on depresiju liječi po austriji, švicarskoj, na jahtama, a ne u pritvoru.

DU
Deleted user
07:39 05.10.2020.

Idemo skupiti novac za boljeg odvjetnika. Čak ni trostruki ubojica ne zaslužuje ovakvog šarlatana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije