Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev sudu

Odvjetnik Nuić traži skraćenje kazne za Norca

mirko norac
Arhiva VL
23.01.2011.
u 16:36

Norac je osuđen za ratne zločine na gospićkom području i Medačkom džepu u ujedinjenu kaznu od petnaest godina

Odvjetnik Vlatko Nuić zatražit će uskoro prijevremeno puštanje na slobodu umirovljenog generala Mirka Norca koji će u veljači izdržati dvije trećine kazne. Podsjetimo, Norac je osuđen za ratne zločine na gospićkom području na dvanaest a za zločine u Medačkom džepu na šest godina zatvora no kazne su ujedinjene u maksimalnu kaznu od petnaest godina. Odvjetnik Nuić objasnio je da zahtjeve za prijevremeno puštanje omogućuju odredbe Haaškog suda i hrvatskog zakonodavstva. On očekuje da će odluka o zahtjevu za prijevremeno puštanje biti donesena u prvom polugodištu ove godine a da na temelju dosadašnje prakse očekuje pozitivno rješenje.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Mihac™
Mihac™
17:02 23.01.2011.

Konkretno Norac nije doslovce kriv za to, a Ademi je oslobođen zbog politike i Kosova, no Noracje kao žrtveno janje to debelo novčano iskoristio. Merčepa i Ademija su trebali staviti u prdekanu odmah

10
104041
17:19 23.01.2011.

@ovaj ispod mene A jelda poslije Mercep i Ademija bi dosli drugi na red a poslije njih opet drugi i tako sve dok se ne dokaze ono sto srbi trabunjaju.

PI
prava istina
20:07 23.01.2011.

Ako će norca pustiti onda moraju i sve druge zatvorenike sa istom osnovom iz Zakona o izdržavanju kazne zatvora. Ako pak njega puste a druge ne onda je opet politika u pitanju i problem 23. poglavlja - problema pravosuđa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije