Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O SPORNOM SASTANKU

Odvjetnik Žarka Tušeka: Pogriješio je jer nije poslao nekog niže rangiranog člana HDZ-a

RTL
26.01.2021.
u 20:15

Tvrdi kako se na snimci ne vidi da je ''dotični gospodin'', kako Terešak naziva nezavisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića, došao na sastanak spreman poticati ostale osobe da mu nešto nude

Žarko Tušek, predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a, neće odgovarati zbog ovih snimki, uvjeren je njegov odvjetnik Vladimir Terešak. Smatra da je to dijametralno suportan slučaj od slučaja Sabo. 

''Gospodin Sabo je pravomoćno osuđen za davanje mita i bio je član izvršen vlasti. Gospodin Tušek nije član izvršne vlasti'', kazao je Terešak gostujući u RTL-u Danas

Smatra da njegov klijent nije u poziciji da dijeli funkcije. ''Ovo je po meni bio jedan obični politički pregovor i razgovor, o nečemu što bi bilo kada bi bilo'', tvrdi Terešak. 

Tvrdi kako se na snimci ne vidi da je ''dotični gospodin'', kako Terešak naziva nezavisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića, došao na sastanak spreman poticati ostale osobe da mu nešto nude.  ''Ne vidi se da on pita, a gdje sam tu ja'', kaže odvjetnik. 

Tvrdi kako sud može odlučiti je li snimka u javnom interesu. Terešak tvrdi kako je novinar 24sata, koji je prvi objavio snimku, poticao Šimunića da snimi razgovor. Također, Terešak ističe kako se razgovaralo o funkcijama unutar Krapinsko-zagorske 
županije gdje HDZ nije na vlasti. 

''Mi ne znamo u čije ime je poslan dotični gospodin da potiče nekoga na eventualno vršenje kaznenog djela'', izjavio je Terešak.

'Moj klijent je legalista i on će se u svakom slučaju odazvati na svaki poziv USKOK-a i on će to obrazložiti upravo onako kako ja to vama obrazlažem'', rekao je Terešak. 

Kazao je i da je sastanak održan na inzistiranje gradonačelnika Oroslavja. "Gospodin Tušek je pogriješio jer nije poslao nekog niže rangiranog člana HDZ-a", zaključio je.

 

Komentara 10

DU
Deleted user
21:17 26.01.2021.

Mora da je Premijer najkorumpiranije države u EU odriješio kesu da obrani korupciju !

Avatar anarchist99
anarchist99
09:47 27.01.2021.

Prema riječima našeg vođe Plenki-una Anemi nije problem što je Tušek trgovao izborima i pozicijama, nego je prblem u tome što je uhvaćen u takvom djelu.

20
20021950
13:09 27.01.2021.

Ovakvi su mi odvjetnici "zgadili" njihovu struke, jer ne kaže da taj čin nije u redu, a ne kako je to u redu, ali je moglo proći bez ikakve, ili manje odgovornosti ! Advokatu - Fuj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije