Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera HEP

Odvjetnik Miljević otkazao Ježiću jer se miješao u pripremu obrane?

\'22.12.2008., Zagreb - Na zagrebackom Zupanijskom sudu nastavlja se sudjenje umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu. Odvjetnici Ante Madunic i Veljko Miljevic. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/
Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
14.01.2011.
u 07:45

Vlasniku Diokija pritvor je produljen za 2 mjeseca, a prema spoznajama, u malverzacije je bio osobno uključen

Robert Ježić, riječki poduzetnik i jedan od najbližih prijatelja bivšeg premijera Ive Sanadera, uhićen 9. prosinca zbog afere u HEP-u, odnosno jeftine isporuke struje njegovom Diokiju te kreditnog zaduživanja kod HEP-a, od nedavno ima novog odvjetnika. Veljka Miljevića koji ga je zastupao od uhićenja na dan ukidanja imuniteta i napuštanja zemlje nekadašnjeg čelnika Vlade i HDZ-a, doznajemo, zamijenio je Marijanom Hanžekovićem.

Miješanje u posao

- Točno je. S time ja nemam više ništa - kazao je jučer Veljko Miljević dodavši da je iz slučaja izašao na vlastiti zahtjev. Iako nitko ne želi otvoreno govoriti o razlozima Ježićeva iznenadna razlaza sa svojim bivšim braniteljem, koji ga je inače zastupao još na nedavnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu, na kojem se odlučivalo o produljenju istražnog zatvora, koji je Ježiću nakon uhićenja određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i uništavanja dokaza, u odvjetničkim se krugovima šuška da je zapravo glavni razlog miješanje riječkog tajkuna u posao u vezi s pripremama obrane iskusnom zagrebačkom odvjetniku te je zbog toga suradnja jednostavno i morala biti prekinuta.

Ježiću je inače boravak u Remetincu produljen za dva mjeseca i trenutačno je u dosta nezgodnoj situaciji što se tiče rasvjetljavanja malverzacija u vrijeme vladavine Ive Sanadera u koje je, prema trenutačnim spoznajama istražitelja, bio osobno uključen.

Kupac Sanaderova BMW-a

Sanaderovu limuzinu kupljenu usred krize potkraj mandata bivšeg premijera, blindirani BMW vrijedan 4,2 milijuna kuna, ustanovilo se tijekom istrage, kupio je zapravo Ježić.

Zanimljivo je svakako da je luksuzni automobil isporučen Sanaderu potkraj 2008. godine, dakle u istom vremenskom razdoblju kada je i dogovorena sporna isporuka struje HEP-a Ježićevu Diokiju.

Da su ovaj "posao" direktno dogovarali tijekom sastanka u Beogradu u hotelu Hyatt Sanader i Ježić, istražiteljima je tijekom svojih kazivanja u USKOK-u objasnio i Ivan Mravak, bivši šef HEP-ove uprave, uhićen prošlog svibnja zbog jeftine preprodaje struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju. Zbog poslovne suradnje s Ježićem, odnosno kupnje skladišta Diokija na Žitnjaku za 18 milijuna eura, USKOK je, koliko je poznato, nedavno posjetio i Ante Markov, šef Janafa, no o detaljima razgovora s istražiteljima, naravno, mora šutjeti.

Komentara 11

MI
mica1111
07:58 14.01.2011.

...avaj,smiješno...svaki put se nanovno nasmijem biserima vaše novinarke... ...a moliću lijepo,optuženiku se radi o vlastitoj koži,i ima pravo aktivno sudjelovati u svojoj vlastitoj obrani... ...taman da pusti odvjetniku da radi kako on hoće i \"proda ga\",što je česti slučaj... ...razloziozi raskida između odvjetnika i klijenta često budu na drugoj strani... ...vašoj novinarki za početak predlažem da prouči termine tužba i rješenje...

Avatar tkozna
tkozna
08:23 14.01.2011.

Andrija javi se, ne znamo što je istina!!!!!!!

FE
feliks
11:33 14.01.2011.

Kad je Ježić čuo za aktualne odvjetnićke tarife, valjda se je mislio sam braniti. No sada će ga Hanžeković oženiti. Koja je to škvadra ?? Za odvjetnike NEMA ZIME.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije