Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Zadro

Odvjetnik koji je ubio prolaznika pobjegao iz Vrapča

Darko Zadro
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
13.10.2014.
u 23:20

Iz ustanove se udaljio 11. listopada iza 14 sati, kratko su potvrdili iz zagrebačke policije. Nadaju se da će ga ubrzo uhvatiti

Policija intenzivno traga za Darkom Zadrom (49), odvjetnikom koji je smješten u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče godinu nakon što je u stanju kokainske krize 14. rujna 2011. u kladionici na zagrebačkoj Trešnjevci hicem iz pištolja ubio Jakšu Denicha (32).

- Iz ustanove se udaljio 11. listopada iza 14 sati – kratko su potvrdili iz zagrebačke policije. Nadaju se da će ga ubrzo uhvatiti i vratiti na liječenje u Vrapče gdje je od pravomoćne sudske odluke kojom su ga zbog ubojstva košarkaškog trenera smjestili u psihijatrijsku bolnicu. Tog rujanskog dana kontroverzni odvjetnik Zadro polugol se ušetao u kladionicu Fortuna i ubio nedužnog Denicha. Nakon toga mirno je sjeo u obližnji kafić, odložio pištolj i pričekao policiju. Na suđenju Zadro nije govorio mnogo tako da se nikada nije saznalo što ga je, osim kokainske krize, nagnalo da smakne potpunog stranca koji je popunjavao listić u kladionici.

Ekscentričnom Zadri poznatom po zastupanju Mirjane Pukanić to nije bio prvi incident. Nekoliko dana ranije, 4. rujna polugol se popeo na krov kuće predsjednice Općinskog suda u Vinkovcima, Davorke Rukavine i vikao da ga žele ubiti. Rastrojenog odvjetnika jedva su odveli u bolnicu, ali zahtjev za njegovim liječenjem u psihijatrijskoj ustanovi ubrzo je povučen. Policiji je poznat i po nanošenju tjelesnih ozljeda i posjedovanju droge. Dok se ''skidao“ s droge 2009. godine, vlastitu obitelj zasipao je prijetećim SMS-ovima. Zbog toga je završio u Remetincu, a osim toga, nekoliko godina ranije u podrumu svog kafića najprije je vezao vinkovačkog dogradonačelnika da bi ga potom nožem izbo po stražnjici.

Rastrojeni odvjetnik u dosjeu ima zapisano i da je Ivanu Kopiloviću iz Vinkovaca na čelo prislonio revolver i zaprijetio mu da će ga ubiti ako ne prestane pokušavati maknuti njegova šogora s mjesta predsjednika suda.

>> Zagreb: Poznati odvjetnik ušetao u kladionicu i izrešetao muškarca

>> Do ludila ga dovela kokainska kriza i radovi u kladionici

>> Mia Biondić: Bila sam jako zaljubljena u Jakšu Denicha!

Komentara 4

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:49 13.10.2014.

To je ta odvjetnička elita Hrvatistana.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
23:44 13.10.2014.

Kad će Nobilo i Prodanović "posjetiti"tu ustanovu ili su u bjegstvu?!

DU
Deleted user
08:07 14.10.2014.

Je li DORH još uvijek "u mraku"... ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije