Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vratio se u Vrapče

Psihički bolesnik nestao na 72 sata. Gdje se skrivao?

zadro
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
14.10.2014.
u 21:00

Vinkovačkog odvjetnika sud je proglasio teškim psihičkim bolesnikom opasnim za okolinu

Ubojica, odvjetnik, kokainski ovisnik, nasilnik, potpuno rastrojena i neubrojiva ličnost, a od subote i bjegunac. Sve je to (bio) Darko Zadro (49), čovjek koji je u stanju kokainske ovisnosti u rujnu 2011. godine hicem iz pištolja u kladionici na zagrebačkoj Trešnjevci ubio košarkaškog trenera Jakšu Denicha (32).

Prisilno liječenje

Zbog čega je pucao na čovjeka kojega je tada prvi put vidio, zbog stanja neubrojivosti u kojemu je tada bio, vjerojatno ni dandanas ne zna ni sam Zadro.

– Vještak je rekao da ste težak psihički bolesnik i da ste opasni za okolinu i zbog toga vas upućujemo na liječenje – kazao je početkom 2012. godine sudac zagrebačkoga Županijskog suda Vladimir Pavleković obrazlažući zašto je njegovo vijeće odlučilo da se Darko Zadro prisilno smjesti u psihijatrijsku ustanovu.

Taj je odvjetnik bio na slobodi od subote popodne sve do utorka, kada se onako kako je izašao iz bolnice sam u nju i vratio. Išetao je u subotu oko 14 sati, a vratio se u utorak također malo prije 14 sati. Gdje je Zadro bio ta 72 sata i s kime se nalazio, kao i razlozi zbog kojih se uopće odlučio na tu avanturu, zasad su nepoznanica. Ovisnost o kokainu Zadru je i prije ubojstva u kladionici dovodila u sukob sa zakonom, a dotad su ga privodili zbog prijetnji, nasilničkog ponašanja u obitelji, krivotvorenja i ilegalnog posjedovanja oružja...

– On je paranoidan i vrlo opasan. Znao je leći s nožem pod jastukom te prijetiti ženi da će je zaklati ako samo vidi da se kvaka pomaknula – govorila je nakon ubojstva prije tri godine odvjetnikova majka. Ona je tada, baš kao i cijela njegova obitelj, izrazila ogorčenost policijskim, pravosudnim i zdravstvenim sustavom, to više što su postojale sudske odluke, ali i dijagnoze da je njezin sin neubrojiva osoba. Svejedno ga nisu, sve dok nije ubio, poslali na prisilno liječenje.

Izbo ga po stražnjici

Ekscentrični Zadro javnosti je, osim po svojim ekscesima, najviše bio poznat zbog toga što je zastupao Mirjanu Pukanić. Prvi neslavni Zadrin incident u medijima je zabilježen još 2002. godine kada je prislonio cijev pištolja na sljepoočnicu Ivana Kopilovića u Vinkovcima. Njegova majka tada ga je molila da ne puca, pokušavala mu je oteti pištolj, ali ju je on odgurnuo i nastavio prijetiti. U jesen 2011. polugol se popeo na krov kuće predsjednice Općinskog suda u Vinkovcima i vikao da ga žele ubiti. Policiji je poznat i po nanošenju tjelesnih ozljeda i posjedovanju droge. Dok se skidao s droge, vlastitu obitelj zasipao je prijetećim SMS-ovima. A u podrumu svog kafića vezao je vinkovačkog dogradonačelnika i potom ga nožem izbo po stražnjici.

>> Odvjetnik koji je ubio prolaznika pobjegao iz Vrapča

>> Zagreb: Poznati odvjetnik ušetao u kladionicu i izrešetao muškarca

Komentara 8

ZA
Zagor
15:41 14.10.2014.

E, moj Django... Malo si se preraćunao za Zadru.... Taj kriminalac nije za ludnicu nego za tamnicu. Da si iz Vinkovaca znao bi . Na kraju iako nisi iz Vinkovaca pa ne znaš o komu je rijeć. Ako je ubio čovjeka mrtav ladan. Kamo bi ga ti smjestio na primjer. Mozda kod sebe doma ili bi ga stavio za predsjednika nekog suda... Dragi moje nije sve politika.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
15:51 14.10.2014.

nema u kladionici sreće

DU
Deleted user
16:52 14.10.2014.

tu je najsigurniji.sve ostalo je kocka zna on to dobro nije lud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije