Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

Odvjetnik Anto Nobilo pljusnuo dječaka

nobilo
Foto: Luka Klun/PIXSELL
1/10
26.12.2009.
u 15:52

Poznati odvjetnik ispričao je svoje viđenje događaja, ali i priznao da je pljusnuo dječaka jer je htio ukloniti kontejner s ceste.

Anto Nobilo, poznati zagrebački odvjetnik, danas u 11.11 sati pljusnuo je 15-godišnjaka koji je s desetak svojih vršnjaka igrao nogomet na zelenom valu u Zagrebu.

Kako doznajemo, dječak je sa svojim vršnjacima kontejnerima zagradio cestu kraj Žerjavićeve te su igrali nogomet, prosvjedujući tako što su im gradske vlasti zabranile pristup igralištu kraj Botaničkog vrta koje su sami uredili.

 

U jednom trenutku naišao je automobilom do barikada odvjetnik Nobilo, a u raspravi koja je uslijedila pljusnuo je dječaka te otišao.

Susjedi prijavili blokadu
Anto Nobilo potvrdio je da se incident dogodio te ispričao svoje viđenje sukoba na zelenom valu.

– Zaustavio sam automobil jer je ulica bila blokirana kontejnerima, ondje je bilo 12 ili 13 mladića u dobi od 17 do 21 godine. Izišao sam iz auta i htio skloniti kontejner da mogu proći, ali jedan od mladića gurnuo je kontejner prema meni. Jedva sam izbjegao udar kontejnera, a tada su i ostali mladići krenuli prema meni. Pljusnuo sam prvoga, a tada su se ostali zaustavili. Sklonio sam kontejner i otišao – kaže Nobilo, koji do poslijepodne nije bio pozvan u policiju.

Dječak je malo kasnije s ocem i vršnjacima koji su s njim igrali nogomet došao u Prvu policijsku postaju kako bi prijavio incident. Prema nekim izvorima, i susjedi su dječake prijavili policiji zbog zaustavljanja prometa.

Policajci su razgovarali s dječacima, a potom će uslijediti obrada tijekom koje će se ustanoviti ima li elemenata prekršajnog ili kaznenog djela. Zagrebačka policija danas je samo potvrdila da se incident dogodio, no nisu željeli ulaziti u detalje ni spominjati imena sudionika sukoba.

Prešao mu preko noge?
Brat dječaka kojeg je Nobilo ozlijedio za medije je izjavio kako je odvjetnik automobilom prešao preko noge njegovu bratu, što policiji nije prijavljeno. Mladići koji su sudjelovali u blokadi prometa ispričali su pak kako su se uplašili za svoga prijatelja F. Z. jer je prošli tjedan navodno imao potres mozga.

Doznajemo da će policija razgovarati i s odvjetnikom Nobilom kako bi čuli i drugu stranu, nakon čega će odlučiti o podizanju mogućih prekršajnih ili kaznenih prijava. Podsjetimo, u kolovozu su mladići organizirali sličan prosvjed, a promet su tada zaustavili na desetak minuta, vozači su trubili i bili ljutiti, no susjedi su mladiće podržavali i pljeskali im, a incidenata nije bilo.

Ljetos je ta skupina mladića uredila zaraslo dvorište u Žerjavićevoj, očistili su ga od žbunja, smeća, narkomanskih igala. Kad su ga uredili, gradske su im vlasti zabranile pristup...

Ključne riječi

Komentara 627

AN
anicakraljica
12:00 27.12.2009.

NObilo je junačina...

OB
-obrisani-
20:46 26.12.2009.

dr. Injanin

KO
kompa
19:20 26.12.2009.

ipak je on dikobrazov prijatelj pa ce dobiti jos pohvalu uz ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije