Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRAN OLUJIĆ

Todorićev odvjetnik najavio žalbu na optužnicu: Tvrtka koja je radila vještanje je u sukobu interesa

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
15.09.2020.
u 18:59

Iz priopćenja Državnog odvjetnišrva vidljivo je do obuhvaća vremensko razdoblje i okrviljenike koji su bili obuhvaćeni i u rješenju o provođenju istrage. Dakle, 15 okrivljenika i vremensko razdoblje od 2006. do 10. travnja 2017. kada je u Agrokor ušla prinudna uprava, naveo je.

Na zagrebački Županijski sud jutros je stigla optužnica za slučaj Agrokor, a među 15 optuženih su i bivši čelnik koncerna Ivica Todorić te njegovi sinovi Ante i Ivan. Odvjetnik Ante Todorića, Fran Olujić komentirao je pristiglu optužnicu. 

- Optužnicu još ne mogu komentirati jer je kao takvu nisam vidio. Iz priopćenja Državnog odvjetništva vidljivo je do obuhvaća vremensko razdoblje i okrivljenike koji su bili obuhvaćeni i u rješenju o provođenju istrage. Dakle, 15 okrivljenika i vremensko razdoblje od 2006. do 10. travnja 2017. kada je u Agrokor ušla prinudna uprava - naveo je.

- Sigurno ćemo pisati odgovor na optužnicu i koristiti sve pravne mogućnosti za njeno pobijanje jer smatramo da je tijekom istrage koje je provodilo Državno odvjetništvo počinjen niz nezakonitosti, a tu prije svega mislim da činjenicu koja je javnosti već poznata, da je vještačenje povjereno jednom stranom trgovačkom društvu, navodno s obrazloženjem da sva trgovačka društva koja bi to mogla napraviti u Hrvatskoj ili institucije, da bi bile u sukobu interesa, a upravo je ovo trgovačko društvo i osoba koja potpisuje to navodno vještačenje u eklatantnom sukobu interesa jer je najprije radilo, kako za gospodina Todorića, tako i za prinudnu upravu - rekao je Olujić za Vijesti.hr.

Osvrnuo se i na provođenje istrage. 

- Isto tako, za vrijeme provođenja državnoodvjetničke istrage tijekom ove godine doneseno je rješenje o proširenju istrage u odnosu na neke okrivljenike, kojima nije bilo omogućeno da tijekom istrage predlažu dokaze koji bi im išli u prilog, a prema samom Zakonu o kaznenom postupku DORH je dužan s jednakom pažnjom prikupljati i dokaze u korist okrivljenika i one koji im idu u korist - dodao je Olujić.

Rekao je da njegov klijent, koji je trenutno u Londonu, nije začuđen ovakvim postupanjem DORH-a. 

- Kao i do sada, odazivat će se svim sudskim pozivima i aktivno će se braniti jer smatra kako ovdje nije počinjeno niti jedno kazneno djelo pa tako ni ona za koja se njega u ovom trenutku još uvijek sumnjiči - kazao je.


 

Komentara 10

RI
rimac444
19:45 15.09.2020.

Kada kriminalac nobilo brani nekog kriminalca, to je najsigurniji dokaz da je osumnjičeni kriminalac pravi kriminalac.

DU
Deleted user
20:10 15.09.2020.

Pitanje vrlo jednostavno, kako je moguće da netko sustavno krade i mazne miljardu i dvjesto miljuna, dakle 1.200.000.000,00 kn a da državne institucije to ne znaju. Na kraju se postavlja pitanje što če nam te institucije, od premjera, sabora pa na dalje kada očito svaka tvrtka u državi može maznuti brdo love, bitno je da država lovi studente koji su u erasmusu i maltretira roditelje da vraćaju poreze.....iskreno sramota me moje države!

RI
rimac444
22:21 15.09.2020.

Plenković se pokazao kao veliki političar što nije dozvolio da Agrokor uzdrma Hrvatsku, bilo bi to gore od Covida 19

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije