Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO FARČIĆ

Odvjetnik Ane Karamarko: Ovo uhićenje podsjeća na smišljeni predizborni postupak

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
20.05.2020.
u 19:20

Ovo uhićenje podsjeća na smišljeni predizborni postupak, kazao je odvjetnik.

Ana Karamarko, supruga bivšeg šefa HDZ-a i potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, uhićena je nakon koordinirane akcije policije, USKOKA i Porezne uprave kodnog naziva 'Flajš' kojom je obuhvaćeno 38 osoba i 9 trgovačkih društava. Stavlja im se na teret da su od 2011. do 2017. oštetili državu na ime neplaćenih poreza od 11 miliuna kuna i uzeli nepripadnu imovinsku korist od 20 milijuna kuna.

Ivo Farčić, odvjetnik Ane Karamarko, nakon njezinog svjedočenja pojasnio je za što je sumnjiče.

- Riječ je o zlouporabi povjerenje u gospodarskom poslovanju. Porekli smo odgovornost. Iznijeli kratku obranu, ali nije se ulazilo u detalje zbog same prirode optuženja - rekao je Farčić za RTL i potvrdio da je kazala da se ne osjeća krivom, ali nije detaljnije odgovarala na pitanja.

- Rekla je u kratkim crtama, ali ne možemo očekivati da netko iz glave govori detalje o poslovnim događajima iz računovodstva i nekakog brojčanog prikaza kojeg nitko od nas ne može imati u glavu - kazao je Farčić. 

1/6

Na pitanje kakva je daljnja procedura, Farčić je kazao da u ovom slučaju ima veliki broj osumnjičenih.

- Od njih je veliki broj saslušan, ali je još daleko da svi budu saslušani i ja ni ne znam kada će biti. U 22 sata moraju prekinuti. Prema mojim informacijama, sa svima još nisu gotove ni prethodnje radnje - kazao je Farčić te dodao da tek kada osumnjičeni budu saslušani zamjenica ravnatelja će procijeniti situaciju u predmetu i odrediti hoće li za neke tražiti istražni zatvor. 

Karamarko je 21. osumnjičenica.

- Ne ulazi u grupu organizatora. Ona je 21. od 38 - rekao je Farčić te otkrio da se njoj na teret stavlja iznos oko 400.000 kuna. 

- Ne stavlja joj se na teret prisvajanje toga, nego da je neosnovano platila takav iznos - rekao je Farčić. 

Farčić prethodno u razgovoru za N1 nije htio govoriti je li u kontaktu s Tomislavom Karamarkom jer je opunomoćenik Ane Karamarko.

- Splet okolnosti je takav da i meni na prvi pogled izgleda da je to jedan predizborni postupak, kad uđemo u predmet vidjet ću da li ga činjenice opravdavaju - odgovorio je na pitanje da prokometnira tvrdnje Tomislava Karamarka da je uhićenje u svrhu predizborne kampanje.

Komentara 7

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
18:55 20.05.2020.

Tako su i Bandica poslali u Remetinec bas kad je trebalo predati kandidature za predsjednicke izbore 2014. Sad se pocelo spominjati Karamarka u nekim kombinacijama za izbore i hopla... evo ga USKOK se aktivirao... dajte nemojte..

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
18:49 20.05.2020.

Naravno da je predizborno kako drukčije

DU
Deleted user
23:02 20.05.2020.

Sve one koji su na ovome radili treba suspendirati od 2011 do 2017 da dorh nije mogao prikupiti dokaze pa se na cirkusantski naćin hapse i svi će biti pušteni većeras ili sutra, a dorh će još par godina prikupljati podatke da podigne optužnicu koja neće završiti ni na guljenju krumpira ili je ovo cirkus pred izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije