Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubili ga zamjenici šerifa

Odvjetnici obitelji preminulog Afroamerikanca tvrde: Privatna obdukcija utvrdila je da ga je ubila policija pucnjem u potiljak

Protesters outside county sheriff's building after a deputy Sheriff shot and killed a Black suspect in Elizabeth City
Foto: JONATHAN DRAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
28.04.2021.
u 10:20

Andrew Brown Jr. (42) pogođen je s četiri metka u desnu ruku prije nego što je fatalni pucanj probio stražnji dio njegove lubanje dok se pokušavao udaljiti, rekli su odvjetnici njegove obitelji na konferenciji za medije u Elizabeth Cityju u Sjevernoj Karolini, gradu u kojem je prošlu srijedu došlo do pucnjave.

Odvjetnici obitelji Afroamerikanca kojeg su ubili šerifovi zamjenici prošli tjedan u Sjevernoj Karolini rekli su da je privatna obdukcija pokazala da je umro od "smrtonosnog pucnja" u potiljak. 

Šerif okruga Pasquotank Tommy Wooten rekao je u video izjavi prošli tjedan da su njegovi zamjenici pokušavali uručiti naloge za pretragu i uhićenje zbog optužbi za posjedovanje droge i da je incident potrajao manje od pola minute. U istom je videozapisu opisao Browna kao osuđenog zločinca čija je "povijest opiranja uhićenju" predstavljala, kako je nazvao, "visoki rizik od opasnosti" za zamjenike koji su mu se suprotstavili. 

Wooten je pozvao javnost da ne pribjegava osudi dok slučaj ne istraži FBI koji je pokrenuo istragu na šerifov zahtjev. Priznao je da postoji snimka pucnjave, a odvjetnici ožalošćene obitelji rekli su da je događaj snimilo najmanje devet kamera. 

Čekaju se rezultati službene obdukcije, ali se navodi da je Brown umro od pucnja u stražnji dio lubanje.

"To je bio 'smrtonosan' pucanj u potiljak", rekao je odvjetnik Ben Crump, navodeći rezultate privatne obdukcije koju je proveo Brent Hall, bivši patolog u Booneu u Sjevernoj Karolini. 

Do pucnjave je došlo dan nakon što je bivši policajac Derek Chauvin osuđen za ubojstvo Georgea Floyda, u suđenju koje je bilo u središtu pozornosti zbog policijskog postupanja prema crncima u Sjedinjenim Državama. 

Nakon šest dana prosvjeda zbog ubojstva Browna, gradske vlasti u utorak su uvele policijski sat u Elizabeth Cityju, gdje crnci čine oko polovice stanovništva. 

Komentara 6

Avatar Jopa
Jopa
12:21 28.04.2021.

Prestanite više maltretirati narod sa ovom BLM propagandom. Jasno je da normalni građani koji ne krše zakon apsolutno nemaju problem sa policijom u USA, no drogirani kriminalci koji se odupiru privođenju mogu očekivati. Živio sam u USA i znam što govorim.

ST
Startrack
14:48 28.04.2021.

Pa ima video slucaja. Dokle cenas vise crnci maltretirat. Dokle ce vecernji sirit crnacku propagandu. Ovo je nevjerojatno.

ST
Startrack
14:50 28.04.2021.

Sad za svaki najzadnji ljudski olos crnci prave demonstracije i vecernji to podrzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije