Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OCIJENJIVANJE DEKLARIRANIH SNAGA

Održan završni prikaz vojne vježbe 'Udar 21' u Slunju, Banožić: Pomičemo granice naših sposobnosti

Foto: MORH
1/23
12.10.2021.
u 17:57

Ministar je naglasio kako se u suradnji s Glavnim stožerom izrađuje novi Dugoročni plan razvoja u kojem će biti navedena oprema za modernizaciju i opremanje vojnika

U utorak je održan završni prikaz vojne vježbe 'UDAR 21' održan na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju, kojem su nazočili ministar obrane Mario Banožić, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, generali i vojni zapovjednici.

- Hrvatska vojska pomiče granice svojih sposobnosti! Vjerujem kako ste i tijekom provođenja ove vježbe, iskoristili prigodu za usklađivanje u postupanju, u iznalaženju najboljih praksi djelovanja, kako bi i sutra, u provođenju zadaća bili još uspješniji, brži i uvjerljiviji, istaknuo je ministar Banožić.

Ministar je naglasio kako se u suradnji s Glavnim stožerom izrađuje novi Dugoročni plan razvoja u kojem će biti navedena oprema za modernizaciju i opremanje vojnika kako bi u vježbama, mirovnim operacijama i misijama hrvatski vojnici bili još bolji.

- Pred nama je najveće ulaganje, nabava višenamjenskoga borbenog aviona za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, no to ne znači da će ostale grane biti zapostavljene, kazao je ministar.

Predsjednik Milanović istaknuo je kako Hrvatska vojska danas raspolaže sredstvima koje hrvatski vojnici prije 30 godina nisu imali, brani hrvatski suverenitet i teritorijalnu cjelovitost, a admiral Hranj čestitao je pripadnicima Hrvatske vojske na uspješno izvedenoj vježbi.

- Ovo je važna aktivnost jer se radi o potvrdi spremnosti deklariranih snaga Hrvatske vojske koji sudjeluju u zadaćama NATO-a, zadaćama potpore miru i suočavanja s krizama, rekao je admiral te naglasio kako su hrvatski vojnici pokazali da su visoko motivirani, profesionalni, dobro pripremljeni i organizirani. 

Vojna vježba „UDAR 21“ provodi se od 11. do 22. listopada 2021. na vojnim poligonima “Eugen Kvaternik” u Slunju i „Gašinci“ u Gašincima te u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji, s ciljem ocjenjivanja deklariranih snaga za sudjelovanje u misijama, operacijama i inicijativama Saveza prema preuzetim ciljevima sposobnosti, navode iz Ministarstva obrane u priopćenju.

>> VIDEO Udar na džepove građana: Gorivo je od danas znatno poskupjelo!

Komentara 3

Avatar Dokman
Dokman
20:04 12.10.2021.

Što kada žena u vojsci nosi odgovornost za živote a ima PMS?

ZV
zvezdomor
07:47 13.10.2021.

Tenk je car

FE
fefellerunt
22:10 12.10.2021.

Jake li vojske , sa dvije gardijske brigade , da li su bar stavili PA strojnice na patrie (kad im ne treba top 30mm) ili patrie još glume oklopne autobuse ? U zadnje vrijeme nešto i ne viđam da pokazujuju više od 20 tenkova , ali prema pričanjima onog bojnika, renkovi i ne trebaju suvremenoj vojsci sve to odrade BVP sa topom 20 mm, tko još koristi top 125 mm? samo zaostali srbi koji svakim danom jačaju svoju proizvodnju i tehnologiju , a mi smo uspjeli proizvesti pištolj i pušku iako imamo (imali smo) infrastrukturu i kadrove za znatno više, ali to suvremenoj vojsci u kojoj su obrazovani i probrani časnici ne treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije