Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječji forumi iz cijele Hrvatske posjetili saborske zastupnike i postavili pitanja

“Odrasli, slušajte nas! Koliko dugo će još djeca morati biti pasivni pušači?

djeca
Arhiva VL
25.01.2010.
u 17:11

Devetnaest dječjih foruma iz cijele Hrvatske na jučerašnjem susretu u Saboru upozorilo je zastupnike i sve odrasle kako im oni moraju biti na prvom mjestu.

“Šuti i slušaj! - toga nam je puna glava jer i mi imamo svoja prava!” Ovim riječima je 57 djece iz 19 dječjih foruma iz cijele Hrvatske na jučerašnjem susretu u Saboru upozorilo zastupnike i sve odrasle kako im oni moraju biti na prvom mjestu. Svaki forum je predstavilo po dvoje djece koja su izložila jednu, vlastitu odabranu temu. Govorilo se tako o problemima školaraca u prometu, djeci s posebnim potrebama koja imaju pravo na jednake uvjete odrastanja kao i druga, alkoholu i mladima te i o još mnogim drugim.

 – Odrasli, slušajte nas! Koliko dugo će djeca još morati biti pasivni pušači? Koliko dima od cigareta smo udahnuli od svoga rođenja do sada i što će biti s nama ako se naši roditelji razbole? – pitala je saborske zastupnike Katarina Galić iz Dugog Sela zamolivši medije da češće pišu o problemima pušača.

Njezini kolege iz Zaboka zamolili su saborske zastupnike da donesu stroge zakone kako bi se djeca u prometu što bolje zaštitila.

 – Želimo sigurno otići od kuće u školu i vratiti se živi i zdravi. Trebamo imati sigurne pješačke prijelaze i zaštitu u prometu, a vozači moraju biti oprezni, a ne živčani, što je čest slučaj – poručili su školarci iz Zaboka.

Dječji su forumi dobrovoljna aktivnost za djecu od devet do 15 godina, a cilj im je upoznavanje i ostvarivanje dječjih prava, širenje ideje mira u svijetu te međusobna suradnja i razumijevanje.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar punkufer
punkufer
18:14 25.01.2010.

A ne! Ne može! Crknite! Važniji su birtaši i njihova zarada. Kada se oni pobune onda država odustaje od donesenih zakona. I o nula promila i o pušenju. Djeca? Tko j... djecu.

OB
-obrisani-
21:13 25.01.2010.

Djeca traze svoja prava, a gdje su obaveze? Danas se u novinama nalazi jedan clanak sa puno komentara kako to izgleda kad se djeca povode samo za svojim pravima, pa ih k tome jos i sama kreiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije