Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesec zdravog osmijeha

Odrasli psi najčešće pate od bolesti desni

Foto: Privatni album
1/4
18.04.2019.
u 16:19

Svojom akcijom Pedigree upozorava koliko je važno da su zubi vaših pasa zdravi i ujedno potiče sve vlasnike na redovne preventivne preglede ljubimaca

Kako bi skrenuo pažnju na važnost zdravlja zubi pasa i potaknuo sve vlasnike na redovne preventivne preglede ljubimaca, Pedigree je i ove godine pokrenuo akciju "Mjesec zdravog osmijeha".

Čak 80 posto pasa starijih od tri godine pati od bolesti desni, a upravo to je najčešća bolest odraslih pasa. Psi zubima rade sve u čemu uživaju - jedu, igraju se i istražuju svijet oko sebe. Kao i kod ljudi, zdravi zubi neizmjerno su bitni. No, kada ih zaboli zub, oni to ne mogu reći pa je iznimno važno da njihovi vlasnici svakodnevno vode brigu o održavanju i njezi oralne higijene.

Nakupljanje zubnog kamenca i plaka uzrokuje bolest desni kod pasa, zbog čega ljubimac može osjećati nelagodu i imati stalan neugodan zadah, a upravo on je česti simptom početka ove bolesti. Redovito četkanje zubi pasa odličan je način za održavanje zdravlja zuba i borbe protiv bolesti desni. Postupno uvođenje četkanja zuba dobar je način da pomognete naučiti ljubimca uživati ​​u ovom iskustvu.

Kako bi olakšali svojim ljubimca ovu prilično neugodnu rutinu, mnogi vlasnici vole njegovati njihove zube ukusnim Pedigree dentastix grickalicama koje će im jednostavno pomoći u temeljitom čišćenju zubi i desni. Kombinacija posebne teksture i aktivnih tvari čini ove štapiće za žvakanje ukusnim i u potpunosti probavljivim. Njihovo svakodnevno korištenje zamijenit će neugodno četkanje zubi vašeg ljubimca, a pritom dokazano smanjuje nastajanje zubnih naslaga i kamenca i do 80 posto.

Prepoznajući važnost zdravog psećeg osmijeha u kampanju su se uključili Franka Batelić sa svojim psom Oskarom, Martina Palić (Mako) s Bossom i Slavko Sobin sa svoje dvije ljubimice Bubom i Marom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije