Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo otkriće

Povlače ih s tržišta: Salmonela pronađena i u pilećim prsima

piletina
Foto: Ministarstvo poljoprivrede
1/3
28.11.2016.
u 17:22

Mesni pripravak naziva "Brzo smrznuta pileća prsa bez kože i kosti", s rokom uporabe do 26. srpnja 2018., tajlandskog proizvođača Central Poultry Processing, koji na tržište stavlja Ledo, povlači se i opoziva s tržišta zbog pozitivnog nalaza na parametar Salmonella ser. Kentucky.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da se zbog pozitivnog nalaza na salmonelu s tržišta povlači mesni pripravak naziva "Brzo smrznuta pileća prsa bez kože i kosti" tajlandskog proizvođača Central Poultry Processing, koji na tržište stavlja Ledo, a uzorkovan je u Billinu skladištu u Donjoj Zelini.

Mesni pripravak naziva "Brzo smrznuta pileća prsa bez kože i kosti", s rokom uporabe do 26. srpnja 2018., tajlandskog proizvođača Central Poultry Processing, koji na tržište stavlja Ledo, povlači se i opoziva s tržišta temeljem pozitivnog nalaza na parametar Salmonella ser. Kentucky.

Službeni uzorak uzet je u Billinu objektu za skladištenje hrane životinjskog podrijetla u uvjetima kontrolirane temperature i prepakiravanja.

Proizvod se povlači i opoziva s tržišta jer ne ispunjava kriterije sigurnosti hrane za mesne pripravke, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

>>Novi slučajevi: Salmonela pronađena na tržnicama u Županji i Zagrebu, čak i u prepeličjim jajima

>>Dva nova slučaja: Salmonela pronađena u piletini i puretini

Komentara 4

LA
LANA555
18:20 28.11.2016.

Ovo je prestrašno što nam truju dječicu a i nas.Na taj način se bogatit to je lupovluk i pohlepa.Koi bezobrazluk. Nemaju nit srama nit srca samo su im novci bitni fuj.

CH
Challenger
18:25 28.11.2016.

Mesarski rat a još ne znamo ko sve igra!!

DU
Deleted user
18:12 28.11.2016.

Lakše je da napišete koji trgovački lanci nisu trovači naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije