Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravni perfekcionizam u doba korone
Povratak na članak

Odluke Stožera s potpisom Božinovića - diktatura, a da ih je donio Beroš - pravna država!?

Vlada je predložila izmjene zakona koji ima osigurače i od obijesnih tužbi, a i onemogućuje traženje naknade koju bi po važećem zakonu trebao odrediti ministar Beroš uz suglasnost ministra Marića

Komentari 11

BE
berija
09:32 12.04.2020.

Pravnici, dakle, već oštre zube. Čudilo bi me da nisu. Sad kad krenu tužbe.... ali, neće još, još se boje. Virus paralizirao svijet? Svijet je odavno paraliziran, a osobito Hrvatska, virusom bijednog pravosuđa.

VL
LJ
ljeto90
09:17 12.04.2020.

Ovo nisu nikakve mjere sto je sa ostalim bolestima znaci ostale bolesti ne postoje???????moras kod kardiologa otkazano moras kod ginekologa otkazano?????i kako se onda med.sestre i doktori razboljevaju od korone,a hodnici im prazni nema pacijenata????

VL
KO
Kokoiduhovi
13:57 12.04.2020.

Nažalost, gotovo svi propisi u Hrvatskoj nedorečeni su, uopćeni, te je stoga moguće i stalno se događa, da svaki činovnik isti zakon tumači na drugi način. Ukratko - svaki zakon kod kojega je potrebno previše tumačenja, izmjena i dopuna -a - nije dobar ni životan. Kod nas su se, poglavito u mandatu ove Vlade, gotovo svi zakoni i pravilnici, donosili po hitnom postupku. Nedopustivo u uređenim sustavima. O dopunama i izmjenama zakona i pravilnika - da se i ne govori.

VL
NE
Nebojimsekorone
22:23 13.04.2020.

Ako je ovo novinarstvo za ministra, nek ih kuci vodi... Al' se blamira..

VL
DU
Deleted user
23:39 11.04.2020.

Ma koja prava koji ustav?Stožer je na vrijeme reagirao zbog pandemije,ljudi u svijetu umiru.Izgleda da bi netko bio sretan da u Hrvatskoj imamo Bergamo ili New York.

VL
Avatar marlony
marlony
00:02 12.04.2020.

Pogledajte Italiju, Španjolsku, Ameriku - New York. Ova polemika je suvišna. The end.

VL
Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
08:19 12.04.2020.

Da su ovo isto napravili SDP-ovci onda bi ovo bio festival demokracije, stručnost za Nobelovu nagradu, vrhunac brige o ljudima, u hrvatsku gramatiku uveo bi se superlativ superlativa ovako............

VL
Avatar Anonimus.
Anonimus.
10:41 12.04.2020.

Talijanski scenario bi definitivno značio destabilizaciju Hrvatske , zato nije ni čudno što se dotični bune.

VL
AN
Andeli9
08:17 12.04.2020.

Pustite Vilia,Alemku,Božinovića i Capaka da rade,jer rade izvrsno..Sabor nam godinama ne donosi ništa pametno

VL
SA
sambo
09:12 12.04.2020.

Stožer unatoč manjim propustima (dio njih čak i nisu članovi Stožera, guranje u prvi plan političara ne struke...), dobro radi...jedina ozbiljna pogreška bila bi ova sa praćenjem ljudi...čak i u kriznim vremenima točno je propisano tko upravlja državom i koje odluke smije donositi...ovakvo davanje ovlasti jednom tijelu bez izbornog legitimiteta, nije u skladu sa ustavom...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.