Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet u pritvoru

Odluka suda o Bandićevoj žalbi idući tjedan?

Milan Bandić
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
12.03.2015.
u 08:05

Postane li odluka pravomoćna, Bandić bi u pritvoru mogao ostati mjesecima

Branitelji Milana Bandića jučer su čekali pisano obrazloženje odluke kojom je Bandiću ponovno određen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te mu je oduzeta jamčevina od 15 milijuna kuna. Kada vide kako je sudac Zdenko Posavec obrazložio odluku, žalit će se na nju, a o žalbi će odlučivati izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Što je vijeće odlučilo, odnosno je li odluka postala pravomoćna, vjerojatno neće biti poznato do idućeg tjedna. Ako odluka postane pravomoćna, Bandić će u Remetincu ostati sve dok postoji opasnost da bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo. Budući da je do sada od predloženih 178 svjedoka ispitano njih 80-ak, nije realno očekivati da će preostali svjedoci biti ispitani prije barem dva-tri mjeseca.

Za Bandića je posebno problematično i to što je pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela, a prema stavu USKOK-a, ta opasnost postoji sve dok je gradonačelnik. Svojedobno se u istoj situaciji našla i Marina Lovrić Merzel, bivša sisačka županica, koja je iz pritvora puštena tek nakon što je dala ostavku. Hoće li i Bandić krenuti tim putem, u slučaju da odluka vijeća za njega bude nepovoljna, tek će se vidjeti.

Vijeće može potvrditi odluku suca, čime bi ona postala pravomoćna, no može je i ukinuti te vratiti sucu na ponovno odlučivanje. Bandić ni u tom slučaju ne bi izašao iz Remetinca, dok sudac istrage ne donese novu odluku na koju se stranke mogu žaliti. Uostalom, u takvoj je situaciji bio i nakon uhićenja lani, kada je vijeće u tri navrata ukidalo odluku suca istrage, praktički ga "prisilivši" da Bandića uz jamčevinu i mjere opreza, koje su bile zamjena za istražni zatvor, pusti da se brani sa slobode.

>> Bandića sud vratio na dužnost gradonačelnika, a onda u pritvor

>> Milan Bandić
 se oteo kontroli odvjetnika!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije