Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agram

Odlučeno: suđenje Bandiću i suradnicima počinje 11. listopada

Zagreb: Pripremno ročište u slučaju Agram na Županijskom sudu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/12
01.10.2018.
u 11:23

Suđenje za aferu Agram odnosit će se na sedam od ukupno deset točaka prvotne optužnice, zato što su tri točke vraćene USKOK-u na nadopunu istrage

Gotovo četiri godine nakon što su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici uhićeni pod sumnjom da su počinili niz koruptivnih djela te tako oštetili grad Zagreb, 11. listopada na zagrebačkom Županijskom sudu počet će im suđenje u aferi Agram.

Odlučeno je tako danas na pripremnom ročištu na kojem su se obrane očitovale o dokaznim prijedlozima USKOK-a. Dio obrana ponovno je problematizirao snimke tajno snimljenih razgovora smatrajući ih nezakonitim, o čemu je već odlučivao i županijski Vrhovni sud. U tom slučaju obrane tvrde da o tajnim snimkama o kojima su se oni očitovali sud nije odlučio, a predsjednica sudskog vijeća Rahela Valentić danas je odlučila da će se ući u raspravu, a onda tijekom rasprave odlučiti koji su dokazi zakoniti, a koji ne.

Pogledajte video izjave Ante Nobila u pauzi ročišta:

Ponovno je postavljeno i pitanje neovlaštenog tužitelja, iako je Vrhovni sud i o tome u nekoliko navrata već odlučio.

Obrane se u novom zahtjevu pozivaju na novi Zakon o DORH-u, koji je na snagu stupio 1. rujna. Suđenje za aferu Agram odnosit će se na sedam od ukupno deset točaka prvotne optužnice, zato što su tri točke vraćene USKOK-u na nadopunu istrage, a ta nadopuna još nije okončana. U dijelu u kojem će početi suđenje radi se uglavnom o nezakonitim zapošljavanjima, a dosad su dva optuženika, Dragutin Kosić i Ante Dodik, priznali krivnju te su temeljem nagodbe s USKOK-om uvjetno osuđeni.

Pogledajte video izjave Milana Bandića o pucnjavi u Zagrebu:

Komentara 18

WW
wwwcro
13:08 01.10.2018.

Sve političare kriminalce u zatvor. Bilo da sjede u Saboru ili u nekoj gradskoj ili županijskoj fotelji...

Avatar javorko
javorko
11:51 01.10.2018.

psihopata nazalost ima puno "obicnih" ljudi koji nisu lijece od najteze pshicke bolesti

SM
san.martino
15:02 01.10.2018.

Zatvorite bar njega kad vec niste Mamica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije