Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Verbalni rat i optužbe

Odgovorili iz HDZ-a: Od straha su preko panike došli do stampeda

HDZ
02.01.2015.
u 15:58

Maletić je zaključila da je Josipović izvor problema, a ne rješenja, te da njegova retorika ne priliči jednom predsjedniku

Vidjeli ste ono što smo prije dva dana najavljivali – da će se voditi jedna prljava, agresivna kampanja na najgori mogući način, poručila je na konferenciji za medije u središnjici HDZ-a Ivana Maletić aludirajući na današnji žestoki napad SDP-ova potpredsjednika sabora Nenada Stazića na njihovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

Također, njezine riječi odnosile su se i na današnji napad verbalni napad na HDZ koji je tijekom prve ovogodišnje sjednice Vlade izrekao premijer Milanović, ali i na otvoreno pismo kojim je Ivo Josipović danas također prozvao stranku za korupciju.

– Od straha su preko panike došli do stampeda i sada stvaraju jednu atmosferu izvanrednog stanja u našoj državi umjesto da se koncentriraju na gospodarski oporavak – nastavila je Maletić. Stazića je prozvala čovjekom govora mržnje i podjele, čovjekom koji je ljetovao za 7 kuna po danu na Brijunima uz odobrenje vrhovnog zapovjednika Ive Josipovića. HDZ-ova eurozastupnica još jednom je podsjetila na teško gospodarsko stanje u kojem se država nalazi te Milanovića i njegovu vladu okrivila za uzastopni pad BDP-a u posljednjih 12 kvartala.

– Trebamo se okrenuti ka gospodarskom oporavku, a ne k prljavoj kampanji – poručila je.

 

– Stojimo iza novogodišnjeg govora buduće predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja želi raditi na novom hrvatskom zajedništvu te rastu i razvoju hrvatskog društva – poručila je Maletić. Oštro je kritizirala i Stazićevu izjavu da će njezina stranka, ako Kolinda osvoji izbore, obustaviti sve istrage o korupciji. Istaknula je kako je upravo HDZ pokrenuo istrage i stvorio uvjete da se pokrenu procesi, a upravo je Milanovićeva Vlada ta koja ih obustavlja. Podsjetila je da je bivši član Kukuriku vlade izjavio da je upravo Milanović tražio da se obustavi istraga protiv bivše šefice porezne uprave.

– Za koga je to pravi put? upitala je Maletić.

– Pravi put je put Vesne Pusić iz Ankare u Zagreb Vladinim avionom za posao koji se mogao obaviti i u Zagrebu – dodao je Miro Kovač.

 

– Taj je pravi put put bahatosti, bacanja novca hrvatskih građana. To je nepristojnost i nekultura. Zašto je koristila zrakoplov za posao koji se mogao obaviti u Zagrebu? upitao je Kovač. Poručio je da je SDP-ova vlada izgubila kompas te stvara atmosferu izvanrednog stanja u državi dok Grabar Kitarović nudi mir i pomirljivost.

Maletić je zaključila da je Josipović izvor problema, a ne rješenja, te da njegova retorika ne priliči jednom predsjedniku.

– Josipović se svih ovih godina nije potrudio, a sad proziva HDZ da ne nudi promjene. Prva i glavna promjena koja je potrebna je promjena anemičnog predsjednika koji ne reagira na nepravdu – poručila je na kraju Maletić.

>>Stazić se obrušio na Kolindu: Glas za nju glas je za Ivu Sanadera!

>>Josipović objavio programsko pismo: Grabar-Kitarović i HDZ izvor su problema, a ne rješenje

Komentara 199

KA
kamišar
16:09 02.01.2015.

Nek Josipović u prvom sučeljavanju temeljito objasni porijeklo svoje imovine. Je li ovo židovski stan u kojem živi? Tko su bili vlasnici stanovs prije Josipovićevih? Zašto ZAMPu plaćamo naknadu kad kupujemo prazne cd, dvd i memory stick?

FR
Franciskoo
16:21 02.01.2015.

Na Pantovčaku imaju rezultate istraživanja za drugi krug, mislim da je svima jasno kakvi su rezultati kad se danas ovak pjene sdp-ovci s Pantovčaka i Iblera. Kolinda, nedaj se uvući u Josipovićevu blatnu kampanju s kojom je počeo danas.

CA
cavecanem
16:11 02.01.2015.

Jesu li ono vesela braća stazic svojevremeno slupali saborski audi vozeći kroz intelektualno alkoholnu izmaglicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije