Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DNEVNICE

Odgođena presuda Sauchi i Zeljko za lažiranje putnih naloga

Zagreb: Nastavljeno suđenje Sandri Zeljko i Tomislavu Sauchi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
26.11.2020.
u 14:30

Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna

Ranije najavljena presuda za tzv. aferu dnevnice, u kojoj Uskok tereti bivšeg predstojnika premijerovog ureda Tomislava Sauchu i njegovu tajnicu Sandru Zeljko za lažiranje putnih naloga, neće biti objavljena u petak 27. studenoga.

Izricanje presude, koja je trebala biti objavljena u petak u 9 sati, uklonjena je iz sudskog ročišnika, a na raspravi u petak očekuje se dodatno ispitivanje optuženika, doznaje Hina iz izvora bliskih Županijskom sudu. Predsjednica sudskog vijeća Sanja Mazalin donijet će odluku o objavi presude naknadno. Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. "aferi dnevnice" izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga.

Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja. Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u bivšem sazivu Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

 

>> VIDEO Tko je kriv za eksploziju troškova za žičaru Sljeme? 

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
16:47 26.11.2020.

Jos malo pa ce se sve zaboraviti a slabokrvnom ostaje jedan poslusni samoljubivi beskicmenjak (glista).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije