Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nas očekuje

Odgađa se usklađivanje mirovina s rastom plaća i potrošačkih cijena

lova-test
Arhiva VL
26.12.2010.
u 20:45

Promjene su i u Ovršnom zakonu, Zakonu o područjima i sjedištima državnih odvjetništava, Zakonu o zdravstvenom osiguranju

Od sljedeće godine primjenjivat će se novine u Ovršnom zakonu prema kojima dužnik može privatnom ispravom ovjerenom kod javnog bilježnika dati suglasnost da se radi naplate tražbine vjerovnika zaplijeni njegova plaća te svi računi koje ima kod banaka, s tim da se taj novac isplaćuje vjerovniku. Od ovrhe se izuzimaju primanja po osnovi primjerice dječje stipendije, socijalne skrbi, zakonskog uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenog zdravlja te smanjenja ili gubitka poslovne sposobnosti te smrti, tjelesnog oštećenja itd.

Prema prihvaćenom Zakonu o područjima i sjedištima državnih odvjetništva na početku 2011. godine počinje racionalizacija mreže županijskih državnih odvjetništava koja će se provoditi do kraja 2019. godine, a kojom će se broj sjedišta županijskih tužiteljstava smanjiti sa 21 na 15.

Od sljedeće godine na snagu stupa i zakon kojim se produljuje odgoda usklađivanja mirovina s rastom plaća i potrošačkih cijena. Izmijenjenim Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju mijenja se rok prijave za obvezno zdravstveno osiguranje sa sadašnjih 15 na osam dana pa se izjednačuje s rokom prijave u sustavu obveznoga mirovinskog osiguranja. 

Ključne riječi

Komentara 34

MM
Mladen Miletić
17:15 27.12.2010.

Odgađa se usklađivanje mirovina s rastom plaća i potrošačkih cijena , ili harač nad starim i nemoćnim Hrvatima..

OB
-obrisani-
02:22 27.12.2010.

za početak samo od sanadera

SO
soso
08:30 27.12.2010.

to bi trebalo biti obrnuto da vjerovnik može zaplijeniti imovinu dužniku jer to je jedini naćin da se vjerivnik naplati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije