Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Odbor za unutarnju politiku iza zatvorenih vrata o uhićenjima u BiH

Daniel Markić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
03.11.2016.
u 13:21

Medijima će nakon sjednice izjavu dati predsjednik i potpredsjednik Odbora Ranko Ostojić (SDP) i Darko Milinović (HDZ), najavljeno je iz Sabora

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u četvrtak iza zatvorenih vrata razmatra informacije vezane uz uhićenja bivših pripadnika HVO-a u Bosanskoj Posavini.  

Na sjednici Odbora su i ravnatelji Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i Vojne sigurnosno obavještajne agencije (VSOA) Daniel Markić i Ivica Kinder.  

Medijima će nakon sjednice izjavu dati predsjednik i potpredsjednik Odbora Ranko Ostojić (SDP) i Darko Milinović (HDZ), najavljeno je iz Sabora.  

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor za deset bivših pripadnika HVO-a s područja Bosanske Posavine, koji su u ponedjeljak uhićeni pod sumnjom da su odgovorni za ratne zločine. Među uhićenima je i Đuro Matuzović (64), umirovljeni general HVO i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog Zbornog područja.  

Tereti ih se za zločine počinjene na teritoriju pod nadzorom HVO-a nad osobama srpske nacionalnosti tijekom 1992. i 1993. godine.

Komentara 1

SD
sdpesticid
14:32 03.11.2016.

kakav apsurd. u ovom odboru sjede i članovi stranke ( bar jedan član ) koja je i odgovorna za ovaj veliki problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije