Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

Odbjegli Ćurković oslobođen za malverzacije na štetu Katrana

jozo ćurković
arhiva VL
26.04.2012.
u 19:10

Ćurković je oslobođen optužbi da je kao direktor Gradnja trgovine u prosincu 1997. potaknuo Gabelicu, kao predsjednika uprave Katrana, da 11,3 milijuna kuna odobrenih kreditom Katranu doznači na račun Gradnja trgovine

Odbjeglom Jozi Ćurkoviću, vlasniku splitskog Salonita, i Damiru Gabelici, kojima je u tijeku suđenje zbog malverzacija u toj tvrtki, u drugom zagrebačkom procesu pravomoćno je potvrđena oslobađajuća presuda, također zbog zloporaba u poslovanju.

Ćurković je oslobođen optužbi da je kao direktor Gradnja trgovine u prosincu 1997. potaknuo Gabelicu, kao predsjednika uprave Katrana da 11,3 milijuna kuna odobrenih kreditom Katranu doznači na račun Gradnja trgovine. Tim novcem je Gradnja trgovina platila cijenu za 33.138 dionica Zagrebačke industrije abraziva.

Također, oslobođeni su optužbi da su od Katrana, a u korist Gradnja trgovine avansirana sredstva od 8,3 milijuna kuna za neizvršene radove pretvorili u kredit Katrana Gradnji trgovini od 19, 6 milijuna kuna, iako su znali da taj novac Gradnja trgovina neće vratiti Katranu. No, dokaza za kazneno djelo nije bilo, pa su obojica oslobođeni. Inače, Ćurkoviću je i u ovom slučaju suđeno u odsutnosti.

Komentara 7

ĆA
ćaćaća
22:42 26.04.2012.

čovjek čist ko katran!!!

TM
tesla moj ponos
22:16 26.04.2012.

Najvažnije je istaknuti ono - odbjeglom ! Zar ne bi bilo pravednije da je sve te godine prosjedio u zatvoru čekajući presudu. Oslobađajuću !!?

OB
-obrisani-
19:17 26.04.2012.

Jozo mafijozo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije