Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAO SE POLICIJI

Odbjegli bankar u istražnom zatvoru na Bilicama: Priznao krivnju, novac potrošio na dugove

Vrlika
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
20.11.2019.
u 12:18

Počinjenjem ovog kaznenog djela, navodi tužiteljstvo, banci je pričinjena šteta u iznosu od 8,900.000,00 kuna.

Srđan Djaković (59), bankar koji je pronevjerio 11,4 milijuna kuna i pobjegao u BiH pa se vratio u Hrvatsku i predao policiji, u istražnom je zatvoru na Bilicama. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nije prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva da se zatvori i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, zbog čega je ODO najavio podnošenje žalbe izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Splitu.

Zamjenica općinske državne odvjetnice ispitala je Djakovića zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo pronevjere. Neslužbeno doznajemo da je priznao krivnju. Rekao je da je pronevjerenim novcima vratio dugove u Bosni i Hercegovini. Dakle, nema ih.

– Rješenjem o provođenju istrage Općinskog državnog odvjetništva u Splitu osnovano se sumnja da je 59-godišnji okrivljenik u svojstvu zaposlenika jedne banke, raspoređen na radnom mjestu bankar specijalist za fizičke osobe u ispostavi te banke na području Županije splitsko-dalmatinske, 7. studenoga 2019. naručio gotovinu iz gotovinskog centra i 8. studenoga 2019. u 10,40 sati osobno primio veći iznos novca, od kojeg je veći dio tog novca i novca koji je bio u trezoru uzeo i odnio neovlašteno ga zadržavši za sebe – navodi ODO u Splitu. Nastavljaju kako postoji osnovana sumnja da je Djaković dio novca predao trima osobama i istog dana s ostatkom otuđenog novca pobjegao na područje Bosne i Hercegovine.

Navodno je jednoj ženi u Vrlici isplatio 230.000 eura stare štednje, drugoj 100.000 švicarskih franaka, a sinu je ostavio 20.000 eura i 175.000 kuna. Ti su novci predani policiji. Počinjenjem ovog kaznenog djela, navodi tužiteljstvo, banci je pričinjena šteta u iznosu od 8,900.000,00 kuna.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar southman
southman
12:30 20.11.2019.

Malo zatvora, a pare na sigurnom čekaju izlazak.

DU
Deleted user
12:36 20.11.2019.

I dobro, covjek je za par godina vani (uz dobro vladanje), 9 milja profita

Avatar miyamoto
miyamoto
13:27 20.11.2019.

Gospodin je omiljen u kraju i obzirom da je specijaliziran za dugove treba iskazati povjerenje njegovoj procjeni. Struka je struka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije