Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Podravka

Odbijen zahtjev za micanjem Turudića iz optužnog vijeća

'05.11.2009.,Zagreb, Zrinjevac - Ivan Turudic, sudac Zupanijskog suda u Zagrebu Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
21.12.2010.
u 20:00

Odvjetnik je tvrdio da sudac ima osobni negativni stav prema njegovu klijentu, što proizlazi iz njegovih izjava u medijima

Zahtjev za otklonom suca zagrebačkoga Županijskog vijeća Ivana Turuduića iz optužnoga vijeća u predmetu Manager, što ga je podnio Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca, bivšega potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, prvooptuženog za malverzacije dionicama Podravke, odbila je u ponedjeljak predsjednica suda Mirjana Rigljan. Nobilo se u svom zahtjevu za micanjem Turudića pozvao na sučeve izjave u medijima poslije objave nepravomoćne presude Polančecu u slučaju fiktivne studije vrijedne pola milijuna kuna kojom je bivši potpredsjednik Vlade osuđen na 15 mjeseci zatvora te mora vratiti novac.

Polančecov je odvjetnik naveo zbog toga u svome dopisu da sudac Turudić ima osobni negativni stav prema bivšem potpredsjedniku Vlade, da poziva tijela kaznenog progona na progon njegova klijenta, da je svojim izjavama uvrijedio Polančeca te da zbog svega navedenog javnost teško može doživjeti Turudića kao nepristrana suca. Turudić pak jučer nije želio komentirati Nobilove navode. Sjednica optužnoga vijeća u predmetu Manager na kojoj se treba potvrditi pravomoćnost USKOK-ove optužnice za malverzacije u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki teške 401 milijun kuna sazvana je za 12. i 17. siječnja.

Uz Polančeca, označenog kao šefa zločinačke mreže koja je novcem Podravke pokušala doći do većinskog paketa njezinih dionica, optuženi su i bivši čelnici tvrtke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik posrnulog SMS-a Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fime Milan Horvat te zagrebački odvjetnik Zoran Marković. Polančecov odvjetnik Anto Nobilo bio je prilično iznenađen podignutom optužnicom za Podravku u rujnu te je tvrdio da je bivši potpredsjednik Vlade u mjesec dana prerastao od običnog sudionika afere u šefa zločinačke organizacije. Nakon podizanja optužnice javnost je, primjerice, doznala da su sudionici afere radili na realizaciji svoga plana sve do uhićenja u listopadu 2009. godine.

Komentara 11

Avatar emilsali
emilsali
06:11 22.12.2010.

Pitanje se obrnuto MOZE postaviti kako to da moze jedan Polancec , jednog Nobilu da si priusti za branioca !!!! ??????????

Avatar stravaxx
stravaxx
20:52 21.12.2010.

fakat osoba tipa turudić koji obožava novinske naslovnice sa svojom slikom i komentarom nije za suca.čak niti tamo gdje je i počeo karijeru....

BA
baraskada
08:48 22.12.2010.

ovo u Hrvatskoj nije nikakvo pravosuđe već najobičnije korumpirano krivosuđe!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije