Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ina - Mol

Odbijen zahtjev Hernadijeve obrane za izuzećem suca Turudića

Ivan Turudić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
20.09.2018.
u 10:22

Na pripremnom ročištu u ponedjeljak Hernadijeva obrana prvo je tražila izuzeće sutkinje Maje Štampa Stipić, što im je odbijeno, a nakon toga i izuzeće suca Turudića.

Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda, donio je rješenje kojim se odbija zahtjev za izuzećem Ivana Turudića, predsjednika zagrebačkog Županijskog suda.

Turudićevo je izuzeće na pripremnom ročištu u ponedjeljak tražila obrana Zsolta Tamasa Hernadija. Riječ je o ponovljenom postupku za aferu Ina – Mol, u kojoj je Ustavni sud u srpnju 2015. ukinuo pravomoćnu osuđujuću presudu Ivi Sanaderu.

U međuvremenu je tom spisu pripojen i Hernadijev spis, a na pripremnom ročištu u ponedjeljak Hernadijeva obrana prvo je tražila izuzeće sutkinje Maje Štampar Stipić, što im je odbijeno, a nakon toga i izuzeće suca Turudića.

Uskok tereti Hernadija da je bivšem premijeru Sanaderu dao deset milijuna eura mita, kako bi Mol preuzeo upravljačka prava nad Inom, iako na to nije imao pravo.

Rješenje o odbacivanju Hernadijeva zahtjeva za izuzeće predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića pogledajte OVDJE.

 

Komentara 3

RI
rightside
11:27 20.09.2018.

sve vise i vise izlazi na vidjelo sumnja u nepostojanje tih 5 mil eura,navodno danih jezicu i sve vise se otkriva "scenarij" druga velikog zoke i njegovih da se smjesti sanaderu,,jer ako ja nisam u pravu, turudic ce pronaci i oduzet jezicu te novce,,))) no nazalost to je malo vjerojatno,,jer jezic tu lovu nit je primio nit ju ima a "pricu" je dao na savjet "rijeckih drugova" koji su odradivali posao za velikog zoku,,

Avatar siva_sova
siva_sova
10:43 20.09.2018.

adeze je opljačkao i uništio hrvatsku a pravomoćne presude nema za ništa

Avatar Manolique
Manolique
11:31 20.09.2018.

Da je taj sudio u Rusiji, Kolinda bi ha izljubila ko brata rođenog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije