Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZA A. BILIĆ

Odbijen zahtjev Dragana Paravinje da ga ne dovode više na sud

Dragan Paravinja
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/5
27.01.2016.
u 12:19

Paravinja i Dragan Vasiljković dobro se slažu, vrijeme krate čitajući spis jedan drugoga

Na splitskom Županijskom sudu započelo je treće po redu suđenje Draganu Paravinji optuženom za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić. Suđenje je zatvoreno za javnost, jer je ubijena Antonija, u  trenutku počinjenja kaznenog djela bila malodobna. Paravinja je  tražio da novinari ostanu u sudnici izrazivši sumnju u kaznena djela  počinjena tijekom istrage, ali nije mu udovoljeno.  

U srijedu je pročitana većina već izvedenih dokaza na šibenskom  sudu, a u nastavku suđenja u veljači, pozvana su tri svjedoka i dva  vještaka – sudske medicine i iz Centra Ivan Vučetić. I oni su „stari“  svjedoci, koji su već davali iskaze. Očekuje se da će postupak biti brzo gotov.  

– Tražili smo da se ne isključuje javnost jer u ovom postupku nema  tajni. Sve je napisano, sve je objavljeno. Ne vidim svrhe isključivanja  javnosti – rekao je Željko Gulišija, odvjetnik Dragana Paravinje koji najavljuje da će nakon treće presude, bude li negativna, za njegova klijenta pravdu tražiti na Europskom sudu za ljudska prava.

– On je za mene nevin dok ne bude pravomoćno osuđen – poručio je Gulišija. Paravinja je od suda tražio da više ne prisustvuje ročištima, ali zahtjev mu je odbijen.  

Potvrdio je da je Paravinja u zatvoru na Bilicama zajedno u ćeliji s Draganom Vasiljkovićem. Kaže da se dobro slažu. Vrijeme krate čitajući spis onog drugoga.   

– Sve je u redu i sukladno ZKP-u. U znatnoj mjeri su dokazi pročitani, očekujemo da će brzo završiti. Obitelj Bilić nije došla, oni cijelu ovu  situaciju jako teško podnose, ali i dalje aktivno sudjeluju u postupku. Doći će na sljedeće ročište – rekao je Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić. naredno ročište održat će se 24. veljače.

>> Dragan Paravinja i kapetan Dragan zajedno u ćeliji na splitskim Bilicama

>> I Paravinja bi iskoristio dan otvorenih vrata u zatvoru

Komentara 3

L0
luena 01
20:17 27.01.2016.

=:-)) Mozda da ga jos iz zatvora premjeste u Sheraton, ili Hilton... ?

IB
istina_boli
20:58 27.01.2016.

Hebes takav sud kad mu je knindza zanimljiviji od suda.

MA
Macvanin
00:05 28.01.2016.

Za ovakve zlotvore treba uvesti smrnu kaznu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije