Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
molitelji ispred čakovečke bolnice

Odbijen zahtjev da se molitelji udalje najmanje 150 metara od bolnice

Foto: Dino Stanin/Pixsell
22.10.2018.
u 12:07

- Skup molitelja ispred čakovečke bolnice usmjeren je na ranjivu skupinu žena koje prolaze kroz teško životno razdoblje. Prosvjednici ih ciljano uznemiravaju i stvaraju dodatni psihički pritisak

Vijećnica HNS-a Karolina Juzbašić predložila je u ime svoje stranke i stranke Pametno da se na sjednicu Gradskog vijeća Čakovca uvrsti i točka kojom bi se molitelji ispred bolnice udaljili najmanje 150 metara od te zdravstvene ustanove.

No, takav je prijedlog odbijen. Vijećnica je podsjetila je da su u Zakonu o javnom okupljanju navedena mjesta na kojima se ne smiju održavati prosvjedi, između ostalih i pred bolnicama.

- Skup molitelja ispred čakovečke bolnice usmjeren je na ranjivu skupinu žena koje prolaze kroz teško životno razdoblje. Prosvjednici ih ciljano uznemiravaju i stvaraju dodatni psihički pritisak. Slobodno odlučivanje o rađanju djece temeljno je ljudsko pravo i uključuje pravo na pobačaj - rekla je Juzbašić.

Poštujući demokratsko pravo na prosvjed, nikome ga se, dodala je, ne želi zabraniti, pa je predložila da se skupina molitelja izmjesti najmanje 150 metara od bolnice kao u nekim europskim gradovima. Gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP) rekao je da se više-manje slaže s njom, no da Grad Čakovec već ima svojom odlukom o održavanju i uređenju naselja regulirano izdavanje dozvola za javna okupljanja, pa nema potrebe za uvrštenjem te točne na dnevni red.

Rješenje i suglasnost izdaje Upravni odjel, a točnu lokaciju utvrđuje komunalni redar.

- Razgovarali smo s bolnicom u kojoj kažu da nisu dobili ni jednu pritužbu, kao ni mi u Gradu, o tome da se nekog uznemiravalo ili vuklo za rukav, a ne smetaju ni prometu - odgovorio je Kovač i dodao da "živimo u demokratskom društvu u kojem svatko ima pravo na iskazivanje mišljenja, slagali se s njima ili ne".

>> Pogledajte video i saznajte sve što trebate znati o mirovinskoj reformi

Komentara 12

AL
Alkana
15:19 22.10.2018.

Gospođi Karolini vjećnici NHS-.a bih poručila da se odluka o rađanju djece donosi prije neodgovornog stupanja u nezaštićeni seks. Trudnoća nije elementarna nepogoda koju se ne može spriječiti. Zbog takvog neodgovornog ponašanja nevina djeca plaćaju glavom a svi mi too moramo još i financirati. Pamet u glavu i prema onoj, ako voziš, ne pi j- treba reći i - ne seksaj se ako nisi zaštićen od moguće trudnoće.

KB
kbr
16:10 22.10.2018.

ajde napokon neki znak razuma u ovoj državi

WE
weAreCro
18:31 22.10.2018.

Napokon jedna razumna odluka. Zalosno je uopce da netko zagovara pobacaj... ljudi moji pa trudnica zbunjena i pobacajem zeli rijesiti taj “problem” a ovi iz hns-sdp frakcije je jos podrzavaju i to u u prijevodu izađe - da ubij svoje dijete ako si zbunjena i ne znas sta bi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije