Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Odbačena Matijevićeva kaznena prijava protiv Ante Markova

10.02.2009.
u 11:16

USKOK je odbacio kaznenu prijavu Roberta Matijevića, bivšeg šefa Službe za suzbijanje krijumčarenja Carinske uprave, protiv bivšeg predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ante Markova zbog navodne zloporabe položaja, odnosno krađe navodnih dokaza o umiješanosti carinika i policajaca u krijumčarenje cigareta, nafte i sirove kave.

Matijević je u svibnju 2008. USKOK-u prijavio Markova optuživši ga da je 2003. iz arhive Sabora otuđio dokumentaciju dostavljenu Odboru kojom je Matijević potkrijepio svoje tvrdnje o navodnom krijumčarenju cigareta, nafte i sirove kave te umiješanosti carinika i policajaca u te nezakonitosti.

No, USKOK je utvrdio da je Matijević dokumentaciju dostavio krajem svibnja 2003. te da ju je Markov dva tjedna kasnije, 13. lipnja dostavio Državnom odvjetništvu. Stoga je kaznena prijava protiv bivšeg predsjednika saborskog Odbora, danas predsjednika uprave Jadranskog naftovoda (Janaf) odbačena kao neutemeljena, potvrdili su danas u USKOK-u.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije