Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Od vodstva Sportske studentske udruge do event marketinga

ZŠEM daje ti krila
Foto: Promo
1/2
11.07.2018.
u 10:59

Juraj Kuk, alumni Zagrebačke škole ekonomije i managementa, koji je tijekom preddiplomskog studija bio zamjenik predsjednika Sportske studentske udruge, kroz angažman u udruzi, spojio je strast prema sportu, managementu i vodstvu što se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Tijekom studija Juraj je igrao mali nogomet za ZŠEM i bio je aktivan na događanjima Sportske studentske udruge (SSU). U vrijeme izbora za novo vodstvo udruge odlučio se kandidirati za zamjenika predsjednika SSU kada mu se pružila prilika da uz predsjednika udruge, profesora dr. sc. Zlatka Matešu vodi Sportsku studentsku udrugu.

„Smatrao sam da je to odlično iskustvo koje će me dodatno pripremiti za poslovno okruženje po završetku studija.“

Tijekom tri godine vodstva SSU-a Juraj je razvio čvrste odnose i sklopio poznanstva s velikim brojem studenata ZŠEM-a, ali i studenata drugih fakulteta i poslovnih škola koji su sudjelovali u sportskim događanjima. Vodstvo je zahtijevalo čvrstu ruku, ali i prijateljski odnos s kolegama studentima koje je trebalo motivirati, bodriti i za njih navijati tijekom brojnih sportskih natjecanja, ali i treninga i priprema. Blisku suradnju imao je s profesoricom mr. sc. Maslać, koja je voditeljica aktivnih sportaša ZŠEM-a, a koja je savjetovala, mentorirala i podržavala vodstvo udruge.

Na četvrtoj godini studija Juraj je odlučio proširiti svoje iskustvo i potražiti stručnu praksu koja će mu pružiti dodatna znanja. U to je vrijeme Career centar ZŠEM-a objavio natječaj za studentski posao u Red Bullu na poslovima promocije sportskih evenata što je blisko interesima koje je Juraj do tada razvijao, a u velikoj tvrtki kao što je Red Bull smatrao je da može naučiti još puno više.

„Svoj prvi studentski posao dobio sam preko Career centra ZŠEM-a, u Red Bullu. Bila je to pozicija Student Brand Managera. Mislim da je moje vodstvo SSU-a bilo presudno za dobivanje ovog posla. U SSU-u sam radio s velikim brojem studenata, vodio sam male sportske evente, a takvo iskustvo tražio je i Red Bull. To je zapravo i temelj posla kojim se danas bavim.“

Foto: Promo

Juraj je nakon dvije godine studentskog posla dobio ponudu za stalni posao i trenutno radi kao asistent sportskog menadžera. Pozicija je to unutra marketinga koja obuhvaća rad na organizaciji i sponzorstvu sportskih evenata. Neki od poznatijih evenata na kojima je radio su: Poreč Major, Red Bull Sidrun, Pannonian Challange i Wings for Life World Run.

„Sretan sam i zadovoljan na poslu. Završeni studij i zaposlenje u Red Bullu u potpunosti su ispunili moja očekivanja. Posao je dinamičan, puno se putuje, radi se s puno mladih ljudi, opuštena je atmosfera, ali svatko ozbiljno pristupa svojim radnim zadacima. Mogu reći da volim svoj posao.“

Studij ekonomije i managementa s naglaskom na marketing pružio je Jurju znanja i vještine potrebne za uspješno prvo zaposlenje. Posebno ističe kolegij Upravljanje marketingom na kojem je radio marketinški plan Cockte.

„Zanimljivo je što i nakon studija održavam intenzivnu vezu s kolegama s kojima sam studirao. Nakon studija većina se njih našla na zanimljivim pozicijama unutar tvrtki što nam omogućuje čestu suradnju i susretanje na raznim eventima i edukacijama. Tek sada shvaćam pojam networkinga o kojemu su svi puno govorili za vrijeme studija.“

Juraj je i dalje aktivno uključen u Sportsku studentsku udrugu gdje je trenutno član Nadzornog odbora. Razmišlja i o nastavku obrazovanja na diplomskom studiju ZŠEM-a, a nada se i skorom napredovanju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije