Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U SDP-U

Od svih kritičara najlošije bi mogla proći M. Opačić

Milanka Opačić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
26.09.2017.
u 00:08

Petero SDP-ovih gradonačelnika poručilo je da je neprihvatljivo tjerati kolege te da novo vodstvo nije donijelo promjenu

Kaos u SDP-u se nastavlja i do kraja tjedna situacija bi mogla eskalirati. Sve su glasnije priče da će šef stranke Davor Bernardić predložiti izbacivanje četvero zastupnika SDP-a i svojih kritičara Milanku Opačić, Miranda Mrsića, Ranka Ostojića i Peđu Grbina.

Škakljive odluke

Oni koji tu opciju podržavaju drže da ne vide način kako bi on mogao više raditi s tim ljudima.

S druge strane ima i dosta onih koji ne smatraju da se članove treba izbaciti jer su naglas kazali svoje mišljenje. Pa neki drže da bi najlošije na kraju mogla proći Milanka Opačić koja je, za razliku od preostale trojice, kažu, lagala.

– Ona je ta koja je kazala da je Bernardić zastupnicima rekao da mogu otići iz Sabora i da ih ima kime zamijeniti što je bilo potpuno izvučeno iz konteksta – kaže jedan član Predsjedništva.

Nju je, kažu naši izvori, zbog toga i najlakše izbaciti, dok je najteže izbaciti Peđu Grbina jer je jedini od četvero nezadovoljnika član Predsjedništva stranke, točnije potpredsjednik pa za njegovo izbacivanje Bernardić treba i potvrdu samog vodstva. U svakom slučaju, mnoge bi stvari mogle biti jasnije već danas kada je Predsjedništvo i sazvano. Znakovito je i da su mnogi šefovi županijskih organizacija jučer sazvali i predsjedništva svojih organizacija kako bi vidjeli što im teren kaže i da znaju u kojem smjeru uopće ići budu li danas morali donositi “škakljive odluke”.

A da je situacija i više nego škakljiva i da stranci doista prijeti pucanje, pogotovo dođe li do izbacivanja spomenutih SDP-ovaca, jasno je i iz pisma koje je članstvu poslalo petero SDP-ovih gradonačelnika – Kristina Ikić-Baniček (Sisak), Vili Bassanese (Umag), Stjepan Kovač (Čakovec), Mišel Jakšić (Koprivnica) te Dubravko Bilić (Ludbreg). U pismu su dvije poruke posebno zanimljive – jedna da je neprihvatljivo tjerati kolege iz stranke kao višak i druga da nakon zadnje izborne konvencije nisu dobili promjenu koju su očekivali.

Bernardić bez podrške

Prevedeno, poručili su Bernardiću da neće podržati izbacivanja svojih kolega, ali i da nisu zadovoljni kako on vodi stranku. Inače, svi oni, osim Kristine Ikić-Baniček, kako se može čuti u SDP-u, imaju ambiciju kandidirati se za šefove županijskih organizacija na lokalnim stranačkim izborima koji se očekuju do kraja godine. Pobijede li, upravo bi njihove županijske organizacije mogle biti te koje će zatražiti Bernardićevo rušenje, drže neki u SDP-u.

'Postali smo stranka bez jasne vizije i empatije za građane'

Zastupnik SDP-a Mirando Mrsić na Facebooku je pozvao rukovodstvo stranke da prije izvještajne konvencije predloži Statut i programsku platformu da bi članovi SDP-a dobili uvid u smjer u kojem sadašnje rukovodstvo vodi SDP te da bi procijenili zaslužuje li vodstvo daljnje povjerenje za vođenje. Dodao je i da su propustili puno vremena da reformiraju SDP i u njemu promijene što su zajednički na Konvenciji ocijenili da ne valja. Dodao je da su postali stranka bez jasne vizije, empatije za probleme građana i stranka koja isključuje.

– Dići ruku za odluku o isključenju bilo kojeg člana iz SDP-a mogu samo zadovoljni sadašnjim stanjem – kaže Mrsić.

Komentara 11

PO
portugisac
06:59 26.09.2017.

Opačić se ne mora sikirati. Nju mjesto čeka kod Pupovca. Sve je to isto. SDP, SNV, SDSS, SDS

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
08:05 26.09.2017.

U frakcijskim borbama u Partiji 30tih godina, Tito je dao ubiti nekoliko desetaka svojih najbližih drugova. Današnji drugovi ne ugledaju se u svog idola.

ŽE
željenoKorisničkoIme
06:21 26.09.2017.

Pa zar Ostojić nije već izbačen! Trebao je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije