Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj babljeg ljeta

Od srijede velika promjena temperature: Živa na termometru spustit će se i za 10 °C

Kiša/Ilustracija/Zagreb
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
30.09.2019.
u 11:47

Osim pada temperature zraka, padat će i kiša, često u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, a ponegdje će vjerojatno biti i olujnog nevremena, najavljuje Zoran Vakula

Nakon babljeg ljeta slijedi nam velika promjena vremena, a temperature će se spustiti i za 10 stupnjeva Celzijevih.

Osim pada temperature zraka, od srijede poslijepodne do četvrtka poslijepodne u mnogim mjestima unutrašnjosti i za oko 10°C, padat će i kiša, često u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, a ponegdje će vjerojatno biti i olujnog nevremena, najavio je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Na Jadranu će pak u četvrtak puhati jaka bura, na sjevernom su mogući i orkanski udari, a u petak i na jugu.

Do te promjene vremena, u ponedjeljak i utorak očekuju se ponovno iznadprosječne temperature.

– U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano i danju vrlo toplo s najvišom temperaturom oko 27°C. Uz promjenljivu naoblaku, mjestimice može pasti i malo kiše, uglavnom prema kraju dan. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, poslijepodne u okretanju na zapadni i sjeverozapadni – prognozira meteorolog Tomislav Kozarić.

U središnjoj Hrvatskoj također djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ponegdje i malo kiše, najvjerojatnije tek navečer. Većinom umjeren jugozapadnjak u okretanju na zapadnjak, a zatim će poslijepodne vjetar oslabjeti. Najniža temperatura između 14 i 17°C, a danju većinom 25 ili 26°C.

Na zapadu zemlje umjereno do znatno oblačno s mjestimičnom kišom. Puhat će slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na sjevernom Jadranu i jugo. More malo i umjereno valovito. Najviša temperatura od 20°C u gorju do 25°C na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji će danas također biti djelomice sunčano s temperaturama do 26°C.

– U utorak na kopnu djelomice, poslijepodne i pretežno sunčano, a u gorju oblačnije, uz gdjegod slabu kišu. U drugom dijelu srijede sa zapada jača naoblačenje s kišom, mjestimice vjerojatno i obilnijim pljuskovima s grmljavinom. Uz jugozapadni i južni vjetar do srijede će biti toplo, a u četvrtak sjeverni i prilično zahladnjenje. Od petka uglavnom suho i svježe, osobito ujutro – najavljuje Kozarić.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:27 30.09.2019.

Kuku-lele!

IH
iron.hide.54966
12:01 30.09.2019.

Opet? U hrvatskoj više ništa neće biti isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije