Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada pomaže

Od rada se mora moći živjeti

Njemački radnici
DW screenshot
04.12.2013.
u 09:06

Nova njemačka vladajuća koalicija nudi rješenja za sve veći broj građana, njih više od milijun, koji od svoje plaće nemaju dovoljno sredstava za normalan život

 Tko radi, od svog rada mora moći i živjeti! To je jedna od najvažnijih poruka savezne kancelarke Angele Merkel.

Ona vrlo dobro zna da preko milijun njemačkih građana od svoje plaće ne mogu preživjeti. Iako su zaposleni, oni zarađuju jako malo i država im isplaćuje socijalnu pomoć kako bi spojili kraj s krajem.

To su ljudi poput Jacqueline Münch iz Görlitza. Odnedavno ona radi (puno radno vrijeme) u call-centru za 1000 eura bruto. U Njemačkoj to nije dovoljno za život pa gospođa Münch svaki mjesec mora tražiti pomoć od zavoda za zapošljavanje, unatoč činjenici da ima posao. Nova vladajuća koalicija u Berlinu hitno želi pomoći ljudima poput nje. Pogledajte kako.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije