Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOCIJALNA SKRB Ministarstvo zdravstva odobrilo kupnju novog prostora

Od proljeća bolji uvjeti za radnike i korisnike centra

12.12.2008.
u 17:16

Upravo kad smo spremali članak o neprimjerenim uvjetima u kojima djeluje Centar za socijalnu skrb, župan Darko Koren obavijestio nas je da je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi odobrilo kupnju prostora u novoj poslovno-stambenoj zgradi na Trgu bana Lackovića, koju je poduzeće Radnik gradilo (i) za potrebe centra. Tako je makar i nakon osam mjeseci župan ispunio obećanje sa svečanosti Dana grada Križevaca, 24. travnja.

Stubište i sobičci
No, kaže Koren, najviše treba zahvaliti potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, saborskom zastupniku Stipi Milinkoviću i gradonačelniku Branku Hrgu koji su ustrajali na rješavanju dugogodišnjeg problema nehumanih uvjeta u kojima rade djelatnici Centra na prvom katu zgrade bivšeg Doma JNA u Zakmardijevoj ulici. Do njih je po stubištu nemoguće doći ljudima u invalidskim kolicima, a teško se uspeti i starijima i bolesnima.

U tijesnim sobičcima, čak i bez danjeg svjetla, 18 djelatnika svakodnevno prima u prosjeku od 70 do 100 ljudi koji trebaju pomoć ili savjet u rješavanju životnih neprilika. Kad je prevelika gužva među strankama posreduje i zaštitar u hodniku.

- Nerijetko pojedini socijalni radnici i psiholozi čekaju izvan prostorija da njihovi kolege obave s ljudima osjetljive razgovore, pa je za preseljenje Centra u novi prostor uistinu bilo 5 do 12. Gotovo smo poslije 25 godina izgubili nadu nakon svih obećanja i brojnih upita, u čemu smo doduše imali podršku župana, gradonačelnika i Upravnog vijeća na čelu s dr. Božicom Jelušić - ističe ravnateljica Željka Vicković.

Stari prostor za udruge
U novoj zgradi, koju Križevčani poznaju po tome što je na tom mjestu bila gostionica Stipić, potom i restoran Zagorje, Centar za socijalnu skrb će raspolagati sa 600 četvornih metara prostora u prizemlju i na katu, odnosno čak triput više nego dosad.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije