Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU Splitsko-dalmatinska o 'korona partijima'

Od početka zabrane policija pronašla 30 otvorenih lokala, u zadnja tri dana - nijedan

Split u vrijeme koronavirusa
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
03.04.2020.
u 09:42

- Od dana stupanja na snagu Odluke na području PU splitsko-dalmatinske utvrdili smo 30 događaja kršenja navedene Odluke od čega se u 14 slučajeva radilo o ugostiteljskim objektima. Najveći broj kršenja evidentirali smo prva dva dana 19. i 20. ožujka - kazala je Antonela lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatisnke

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj provjerili smo jesu li, tijekom kontrola provedbe propisanih mjera Nacionalnog stožera CZ zaticali otvorene kafiće i druge ugostiteljske objekte.

- U posljednja tri dana na području PU splitsko-dalmatinske nismo zabilježili kršenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja koja je stupila na snagu 19. ožujka 2020.godine. Od dana stupanja na snagu Odluke na području PU splitsko-dalmatinske utvrdili smo 30 događaja kršenja navedene Odluke od čega se u 14 slučajeva radilo o ugostiteljskim objektima. Najveći broj kršenja evidentirali smo prva dva dana 19. i 20. ožujka, kada su zatekli otvorenim 9 ugostiteljskih objekata i 8 automat klubova. Nakon 20. ožujka do danas evidentirano je svega pet događaja kada je utvrđeno kršenje navedene Odluke radom ugostiteljskih objekata i to na području čitave PU splitsko-dalmatinske - odgovorila je Antonela lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatisnke.

Nakon izdanog usmenog upozorenja policajaca svi objekti bi prestali s radom, a o svemu utvrđenom obaviješten je Državni inspektorat kako bi bili u mogućnosti poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

VIDEO Muškarac prijetio onima koji prijavljuju kršenja samoizolacije, policija ga uhitila

Komentara 1

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
11:57 03.04.2020.

Prelijeni da bi bili kod kuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije