Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki Panturist

Od Nove godine povezat će se Vukovar i Stuttgart, kupljena karta vrijedit će i za Intercity Express vlakove

panturist osijek
Davor Javorović/Pixsell
16.12.2014.
u 14:24

Autobusi će iz Vukovara polaziti svakoga dana tijekom cijeloga tjedna po početnoj cijeni od 345 kuna.

Osječki Panturist kao članica njemačke grupacije

prvi će puta hrvatske putnike direktno povezati s Intercity Express vlakovima Deutsche Bahna (ICE DB). Nova autobusna linija starta s prvim danom Nove godine, a povezat će Vukovar i Stuttgart. Putnici koji kupe ovu autobusnu kartu moći će ju koristiti u nastavku putovanju po Njemačkoj i Europi ICE DB vlakovima.

Autobusi će iz Vukovara polaziti svakoga dana tijekom cijeloga tjedna po početnoj cijeni od 345 kuna. Karte će, kako su najavili danas prilikom predstavljanja nove linije u Osijeku, biti dostupne i na
prodajnim mjestima Tisak kioska.

- Jedna autobusna karta povezat će slavonske putnike sa 5700 stanica i 250 vlakova, odnosno omogućit će im dolazak do svakoga i najmanjeg mjesta u Njemačkoj i Europi - istaknuo je Domagoj Rašić, prokurista Panturista. Ovaj projekt, pojašnjeno je, nastao je kao rezultat uspješnog projekta IC BUS-a pokrenutog krajem travnja ove godine, na relaciji Zagreb - Munchen.

Tom se linijom do sada koristilo više od 50.000 putnika. 

- Zbog odlične reakcije tržišta, tijekom prosinca će i na ovu liniju stići četiri nova katna autobusa s kapacitetom od 72 putnička sjedala u što je uloženo dodatnih dva milijuna eura. I ova će se linija, također, povezati s ICE DB vlakovima - objasnio je Dean Čebohin, izvršni direktor za Sloveniju i Hrvatsku dok je predsjednik Uprave Arrive Detsche Bahn, Bo Erik Stig Karlsson dodao kako novi projekt ADB grupacije predstavlja daljnji razvoj njihovog poslovanja u Slavoniji.

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
16:10 17.12.2014.

Ovo ce biti super ,moci ce se brze trbuhom za kruhom,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije